Log in
A+ A A-

Ένταση στην εκδήλωση για τον Ανδρέα Παπανδρέου

Οι αποδοκιμασίες εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και οι έντονες επευφημίες για τον Γιώργο Παπανδρέου, σημάδεψαν την εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου στο Ζάππειο, η οποία ήταν αφιερωμένη στον ιδρυτή του κόμματος, Ανδρέα Παπανδρέου.

"Γιώργο, γερά, να φύγει η Δεξιά", ήταν το σύνθημα που δονούσε την ατμόσφαιρα κατά την είσοδο του κ. Παπανδρέου, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για μια "νέα αρχή" στο Κίνημα.

"Αναζητά ο κόσμος μας μια νέα αρχή. Εκφράζει το αίτημα και την ελπίδα για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Μια αναγέννηση του Κινήματός μας. Θα προσπαθήσω να υπηρετήσω αυτή την απαίτηση, όσο πιο σωστά μπορώ, όσο πιο απλά, όσο πιο ενωτικά, έχοντας συνείδηση της ιστορίας, της πορείας, της ευθύνης που μου αναλογεί", τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στην παρουσία του κόσμου.

Σε ό,τι αφορά στο 2009 και την μετέπειτα ένταξη της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε την πάγια θέση του, ότι δηλαδή η τότε Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος της διάσωσης της Ελλάδας, καθώς βρέθηκε ενώπιον της πραγματικής έκτασης των δημοσιονομικών ελλειμάτων.

"Πολλά ψέματα, στρεβλώσεις και συνωμοσιολογίες, έχουν ακούσει οι δημοκράτες πολίτες - ειδικά για την πρόσφατη κρίση. Όμως η αλήθεια είναι μία - το 2009, αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος της δημοσιονομικής εκτροπής. Υπονομεύτηκε η αξιοπιστία της χώρας εξαιτίας της συνειδητής αλλοίωσης των στατιστικών της στοιχείων. Η χώρα βρέθηκε τότε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κερδοσκοπικής επίθεσης σε βάρος της. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήκωσε το βάρος αυτής της προσπάθειας. Μόνοι μας βρεθήκαμε σε αχαρτογράφητα νερά, παλέψαμε σκληρά και αποτρέψαμε μια εθνική καταστροφή".

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος δέχτηκε τις αποδοκιμασίες των παρεβρισκομένων όταν αναφέρθηκε στο σύνθημα για την Δεξιά και την συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.

"Ακουσα το σύνθημα "Γερά, να φύγει η Δεξιά". Θα τα πούμε όμως την Τετάρτη πώς φτάσαμε στο σημείο να συγκυβερνούμε με τη Νέα Δημοκρατία", ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, με αποτέλεσμα το κλίμα να διαταραχθεί.

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος συνέχισε την ομιλία του και επέδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία όταν κάποιες φορές χρειάστηκε να διακόψει, λόγω του συνθήματος "Παπανδρέου - Παπανδρέου" που ακουγόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαιρέτισε την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση του Ιδρύματος Παπανδρέου και κάλεσε τους φίλους του Κινήματος να δώσουν ανάλογο παρών και στην επίσημη εκδήλωση της Τετάρτης.