Log in
A+ A A-

ΔΕΘ: Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Στο ρυθμό των πολιτικών αρχηγών αλλά και των διαδηλωτών μπαίνει η Θεσσαλονίκη, με τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ το πρωι του Σαββάτου από τον πρωθυπουργό.

Τι θα εξαγγείλει ο Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός, με την ομιλία του στο Βελλίδειο, αναμένεται να παρουσιάσει, όπως λένε οι συνεργάτες του το νέο εθνικό αφήγημα της μεταμνημονιακής Ελλάδας και με βάση και τις συνομιλίες με την τρόικα στο Παρίσι έχει στόχο να εξαγγείλει στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στα πλαίσια του οδικού χάρτη και οι οποίες κατά τον ίδιο είναι εντός του δημοσιονομικού πλαισίου και δεν δημιουργούν πρόβλημα στην εκτέλεση του προγράμματος και του προϋπολογισμού.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα καθώς και την μείωση των φορολογικών συντελεστών για συγκεκριμένες κατηγορίες φυσικών προσώπων. Μεγάλη έκπληξη φαίνεται ότι θα είναι οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Μέτρα ασφαλείας

Περίπου 4.000 αστυνομικοι από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες πόλεις να βρίσκονται επί ποδός, ενώ τρεις εισαγγελείς θα είναι παρόντες για να επέμβουν εάν αυτό καταστεί απαραίτητο. Αυξημένα και τα μέτρα της Τροχαίας με το κέντρο της πόλης να παραμένει κλειστό.

Οι κινητοποιήσεις

Η αρχή έγινε την Παρασκευή με τους ένστολους (αστυνομικούς, πυροσβέστες, λιμενικούς) να συγκεντρώνονται στον Λευκό Πύργο και να πραγματοποιούν ένστολη διαμαρτυρία.

Οι διαδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα του Σαββάτου. Στις 18.00 ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικά Κέντρα θα συγκεντρωθούν στο Αγαλμα Βενιζέλου. Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει τη δική του εκδήλωση στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ αντιεξουσιαστές και αριστερές οργανώσεις εχουν δώσει ραντεβού στην Καμάρα.

Μια ώρα νωρίτερα μέλη και οπαδοί της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Ελευθερίας. Ολες οι συγκεντρώσεις θα καταλήξουν με πορείες έξω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Εκθέσεως.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων πολιτικών αρχηγών

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ την Κυριακή. Στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ και στη 1μ.μ. Θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης", στη διάρκεια της οποίας θα παρουσιάσει και τον οδικό χάρτη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα Μνημόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη το τριήμερο Παρασκευή 12, Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου. Την πρώτη μέρα θα περιοδεύσει σε περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, το Σάββατο θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ και το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιάσει το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, και το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στις 5 το Σάββατο το απόγευμα θα συναντηθεί με εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης και στις 6 θα πάρει μέρος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Στις 10 το πρωί της Δευτέρας θα επισκεφθεί την 79η ΔΕΘ, στις 11.30π.μ. Θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8 και στη 1.30μ.μ. θα συναντηθεί με την πρόεδρο, τον καλλιτεχνικό διευθυντή και εκπροσώπους των σωματείων του ΚΘΒΕ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης στις 7μ.μ. της Τρίτης 9/9 θα μιλήσει σε κλειστή σύσκεψη κομματικών στελεχών στην Α΄ Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος. Την Τετάρτη 10/9, στις 11 το πρωί θα συναντηθεί με τη διοίκηση της Helexpo-ΔΕΘ και στις 12 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο περίπτερο 8.

thetoc.gr