Log in
A+ A A-

Βενιζέλος: Συνεχίζουμε ή πέφτουμε κάτω από το μηδέν

«Το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα κεφαλαιοποιήσουμε τις θυσίες του ελληνικού λαού ή εάν θα τα θέσουμε όλα υπό διακινδύνευση με κίνδυνο να βρεθούμε πολύ κάτω από το μηδέν», υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ.Βενιζέλος παρουσίασε του εξής πέντε άξονες για την εθνική στρατηγική:

Απαλλαγή από το μνημόνιο
Πολιτική και θεσμική σταθερότητα
Συσπείρωση των δημιουργικών δυνάμεων της χώρας για την απασχόληση
Στήριξη ευπαθών ομάδων
Η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και τον κόσμο.
Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος παρέπεμψε στην ομιλία του την περασμένη Τετάρτη, ξεκαθαρίζοντας πως το Κίνημα δεν απευθύνεται στο εσωτερικό του, αλλά στην κοινωνία.

«Είμαι πρόεδρος ενός ΠΑΣΟΚ που προσέφερε πολλά, έκανε όμως και πολλά λάθη. Έχουμε αναλάβει την ευθύνη» τόνισε, προσθέτοντας πάντως ότι κανείς δεν μπορεί να μηδενίσει την προσφορά του κόμματος.

«Τώρα δεχόμαστε για τις δύσκολες αποφάσεις που λάβαμε κολαφισμούς και ραπίσματα. Νιώθουμε μεγάλη πίκρα και λύπη αλλά θα μπορούσαμε να ειχαμε κάνει την επιλογή της καταστροφής της χώρας. Δεν κάναμε την επιλογή αυτή. Σηκώσαμε το βάρος μόνοι μας», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τις εκλογές, ανέφερε πως ο ίδιος θέλει να διεξαχθούν στο τέλος της τετραετίας, σημειώνοντας: «Εμείς δεν θέλουμε να πάμε σε πρόωρες εκλογές. Θέλουμε να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα κανείς δεν θέλει. Αλλά έστω ότι πάμε, κάποια στιγμή θα πάμε, πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος;..Όσες φορές ο χώρος μας δε μετείχε σε κυβερνητικές ευθύνες η χώρα οδηγήθηκε σε περιπέτειες».

Ο κ.Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, λέγοντας πως «ο θεός της Ελλάδας είναι πιό ισχυρός από τον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν έχει σημασία η παραταξιακή καταβολή του προσώπου που θα επιλεγεί. «Η χώρα χρειάζεται έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που να ανταποκρίνεται στα θεσμικά του καθήκοντα, να εκπροσωπεί με αξιοπρέπεια τη χώρα και να κινητοποιεί τα αισθήματα του τόπου. Η χώρα διαθέτει πολλούς ανθρώπους με τις παραπάνω ιδιότητες», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Παράταξη και τις προθέσεις του ενόψει του Συνεδρίου της, ο κ. Βενιζέλος είπε ποιητικά, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος: «Οι ηγέτες προκύπτουν από το καμίνι της ιστορίας. Κι αν τους μουτζουρώσει το καμίνι, δεν πειράζει, καθαρίζονται. Το θέμα είναι να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες».

Τέλος σε ερώτηση για το αν ο κ.Σαμαράς είναι καλός πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει, κάνοντας λόγο για έντιμη συνεργασία και πως το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ είναι διαφορετικά κόμματα και κατέβηκαν υπό διαφορετικές σημαίες στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Σχολιάζοντας τη Συνέντευξη Τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλου στη ΔΕΘ το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά ότι το κόμμα του έχει γίνει συνιστώσα της ΝΔ, υπεραμυνόμενος μιας πολιτικής που έχει βυθίσει τους πολίτες στη φτώχεια και την απόγνωση».

thetoc.gr