Log in
A+ A A-

Σαμαράς στην ΟΝΝΕΔ: Θρασίμια όσοι προκαλούν επεισόδια στα Πανεπιστήμια

Μιλώντας στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΟΝΝΕΔ - παρουσία του Κώστα Καραμανλή- ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των πρωταγωνιστών των επεισοδίων στο ΕΚΠΑ.Αίσθηση προκάλεσε η αποστροφή του ότι πρόκειται για «θρασίμια που δεν έχουν αγωγή από την οικογένειά τους και δεν έχουν μάθει το πρώτο μάθημα δημοκρατίας να σέβονται την γνώμη των άλλων».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται για μικρές ομάδες «που τους ενδιαφέρει μόνο το μπάχαλο στα πανεπιστήμια» αλλά όπως προειδοποίησε «δεν θα τους περάσει».

« Η αιχμαλωσία των πανεπιστημίων από μικρές ομάδες ταραχοποιών τελείωσε. Διεθνώς δεν υπάρχει πανεπιστήμιο που δεν φρουρείται, αυτό δεν είναι ελευθερία, είναι η τυραννία της μειοψηφίας. Οι εικόνες που είδαμε με μικρές ομάδες ταραχοποιών είναι η υπόμνηση της κατάντιας από την οποία ξεκολλάει η Ελλάδα είπε και πρόσθεσε « τέτοια πράγματα είναι αδιανόητα παντού στον κόσμο, αυτά είναι που μας κρατάνε πίσω και πρέπει να τα αλλάξουμε και τα αλλάζουμε με κόπο γιατί απέναντί μας έχουμε συνασπισμένες τις δυνάμεις του χθες που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε και θέλουν να ματαιώσουν κάθε δυναμική μεταρρύθμιση».

Θυμίζοντας ότι η ΟΝΝΕΔ έχει ζητήσει πρώτη την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου σημείωσε πως πρόταση της ΟΝΝΕΔ είναι και η δημιουργία μη κρατικών Πανεπιστημίων που προωθεί η κυβέρνηση κατά τη συνταγματική μεταρρύθμιση.

«Βγαίνουμε οριστικά απο την κρίση και τα μνημόνια»

Κατά τα λοιπά ο πρωθυπουργός είπε στους νεολαίους της ΝΔ ότι βγαίνουμε οριστικά από την κρίση και δήλωσε πως τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την συντεταγμένη έξοδό μας απο τα μνημόνια.

Βγαίνουμε όχι για να γυρίσουμε πίσω αλλά για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις σε συνθήκες ανάπτυξης και να μην επιτρέψουμε ποτέ να ξανακυλήσει η χώρα στα ελλείμματα και στα χρέη. Βγαίνουμε συντεταγμένα και τίποτε δεν θα μας εμποδίσει και δεν θα αλλάξουμε τον βηματισμό μας, βγαίνουμε με ευημερία, ανταγωνιστικότητα και εξωστρέφεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Συνέχισε λέγοντας ότι βάζουμε πρώτα την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα, και αναπτύσσουμε ανακλαστικά εξωστρέφειας . Η Ελλάδα σημαίνει ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, υπερηφάνεια, αυτά είναι τα ιδανικά μας, ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

thetoc.gr