Log in
A+ A A-

Ενταση στα Εξάρχεια μετά το τέλος της πορείας

Κλεφτοπόλεμος λίγο μετά τις 9 το βράδυ στα Εξάρχεια, όπου κατευθύνθηκαν ομάδες νεαρών αντιεξουσιαστών μετά την πορεία για το Πολυτεχνείο.

Οι νεαροί άναψαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων ενώ πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα, δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ και τραυματίσθηκαν ένας δημοσιογράφος και μια φωτορεπόρτερ. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής έρευνας και παράλληλα θα διενεργηθεί προανανάκριση μετά τις αναφορές για τραυματισμούς δημοσιογράφων.

Προκλητική ενέργεια σε βάρος της από αστυνομικούς κατήγγειλε η ρεπόρτερ του Μega Ειρήνη Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια.

"Ευχαριστώ την ομάδα δέλτα για την κροτίδα που πέταξε στα πόδια μου στη Νοταρα, κάνοντας ενας απο τους αστυνομικούς κωλοδάχτυλο", έγραψε χαρακτηριστικά στο λογαριασμό της στο Twitter κατά τις 10 το βράδυ.

Προσαγωγές και συλλήψεις

Σύμφωνα με την αστυνομία έγιναν 16 προσαγωγές και 7 συλλήψεις στα επεισόδια στα Εξάρχεια, ενώ τραυματίσθηκαν πέντε αστυνομικοί. Συνολικά κατά την πορεία για το Πολυτεχνείο έγιναν 57 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις.

thetoc.gr