Log in
A+ A A-

Κρήτη: Μέσα σε σφοδρή θαλασσοταραχή η προσπάθεια διάσωσης των μεταναστών

Σε εξέλιξη μέσα σε σφοδρή θαλασσοταραχή, γίνεται η επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού για τη διάσωση των περίπου 700 παράτυπων μεταναστών που επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο «Μπάρις» υπό σημαία Κιριμπάντι, το οποίο τα ξημερώματα έμεινε ακυβέρνητο, ενώ έπλεε 30 μίλια νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.

Αυτή την ώρα την επιχείρηση ρυμούλκησης έχει αναλάβει η Φρεγάτα Υδρα.

Προηγήθηκε ανεπιτυχή προσπάθεια παραπλέοντος εμπορικού πλοίου να ρυμουλκήσει το πλοίο.

Η φρεγάτα ΥΔΡΑ του Πολεμικού Ναυτικού - οποία έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών, ως τοπικός διοικητής, έπειτα από εντολή του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας - προσπαθεί να προσεγγίσει το πλοίο προκειμένου να το ρυμουλκήσει προς την Κρήτη.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται, επίσης, παραπλέοντα εμπορικά σκάφη, ενώ στην περιοχή πετάει ελικόπτερο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν άνεμοι βόρειοι, βορειοδυτικοί εντάσεως 8 μποφόρ και το ύψος του κύματος φθάνει τα τρία μέτρα.

Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, από τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος πραγματοποιεί προγραμματισμένη διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Η επιχείρηση διεξάγεται σε απόσταση 60- 70 μιλίων νοτιανατολικά της Ιεράπετρας.

Εν τω μεταξύ στην Κρήτη έχουν κινητοποιηθεί οι υγειονομικές υπηρεσίες του νησιού για την περίθαλψη όσων μεταναστών χρειασθεί και για την υποβολή τους σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ λαμβάνονται όλα τα μέτρα πρόληψης για τον Έμπολα.

thetoc.gr