Log in
A+ A A-

Κύπρος: Συναγερμός για το νεαρό που μοιάζει με τον μικρό Μπεν

Στις επαρχίες της Λεμεσού και της Αμμοχώστου εστιάζουν οι έρευνες των κυπριακών Αρχών για τον εντοπισμό του νεαρού άνδρα, ο οποίος φέρει μεγάλη ομοιότητα με το σκίτσο του επί 22 χρόνια εξαφανισμένου «μικρού Μπεν».

Οι έρευνες ξεκίνησαν μετά την ανακάλυψη ενός βίντεο που κινηματογραφήθηκε το Πάσχα του 2013 στη Λεμεσό, στο οποίο εμφανίζονται τέσσερις αθίγγανοι, μεταξύ των οποίων και ένας καστανόξανθος νεαρός άνδρας με καταγάλανα μάτια, που φαίνεται να έχει τα χαρακτηριστικά του Μπεν Νίνταμ. Ο νεαρός δεν μοιάζει καθόλου με τους άλλους εικονιζόμενους.

Νωρίτερα τη Δευτέρα υπήρχαν μάλιστα πληροφορίες πως η Αστυνομία είχε εντοπίσει τον νεαρό άνδρα, πληροφορίες που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται από τις Αρχές.

Όσον αφορά την οικογένεια που εμφανίζεται στο βίντεο, οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για μία εύπορη οικογένεια.

Πέραν ωστόσο του εντοπισμού του νεαρού άνδρα, στόχος των κυπριακών Αρχών είναι να αποσαφηνιστεί εάν η όλη υπόθεση συνδέεται με κυκλώματα εμπορίας ανηλίκων στη Μεγαλόνησο, και εάν αυτά τα κυκλώματα συνδέονται με τα κατεχόμενα, όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός αθίγγανων.

Σημειώνεται ότι ο Μπεν Νίνταμ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στο νησί της Κω στις 24 Ιουλίου 1991, όταν ήταν 1,5 ετών. Η οικογένειά του βρισκόταν στο νησί συνδυάζοντας εργασία και διακοπές και διέμενε σε τροχόσπιτο σε αγροτική περιοχή.

Η μητέρα του Μπεν έχει δηλώσει ενθαρρυμένη από την εύρεση του επίμαχου βίντεο.

ΣΚΑΪ