Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Βανδαλισμών συνέχεια

Άλλο ένα πρωινό καθαρισμού του κέντρου της Αθήνας, μετά από επεισοδιακή νύχτα στα Εξάρχεια.Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας του δήμου, Ανδρέα Βαρελά, αποσύρονται μέχρι νεωτέρας οι κάδοι απορριμμάτων γύρω από το Πολυτεχνείο.

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων καθαρίζουν από νωρίς το πρωί τον τοίχο του προαυλίου της Βουλής, τον οποίο ομάδα αντιεξουσιαστών έγραψε συνθήματα με σπρέι. 

Σε εννέα συλλήψεις και είκοσι μία προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία. Τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά την προγραμματισμένη πορεία των αντιεξουσιαστών στα Προπύλαια. Στη συνέχεια και αφού ολοκληρώθηκε η πορεία κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Πολυτεχνείου, όπου έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και εκτόξευσαν μολότοφ προς τους αστυνομικούς, που έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Δύο αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ ζημιές έχουν προκληθεί και σε πεζοδρόμια. 

Για αδράνεια κατηγορεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια γύρω από το Πολυτεχνείο, τονίζοντας ότι «η ανοχή έχει ξεπεράσει τα όρια της πρόκλησης». «Το κέντρο της πόλης- για μία ακόμη φορά- στην ομηρία λίγων δεκάδων κουκουλοφόρων. Ούτε οι τοίχοι της Βουλής γλύτωσαν από τα συνθήματά τους. Ούτε οι κεντρικοί δρόμοι από φωτιές. Ούτε οι γειτονιές από καταστροφές. Αλλά η κυβέρνηση παραμένει απαθής και αφήνει "τα παιδιά" να ξεθυμάνουν», σχολιάζει το Ποτάμι.