Log in
A+ A A-

Ταλαιπωρίες επιβατών συνέχεια

Στο λιμάνι της Μήλου και όχι της Σύρου όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο γραφείο τύπου του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού βρίσκεται από χθες βράδυ λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Speedrunner που πραγματοποιεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.

Το πλοίο πραγματοποίησε κανονικά το δρομολόγιο του μέχρι τη Μήλο, με 400 επιβάτες τους οποίους αποβίβασε με ασφάλεια, ενώ θα αποπλεύσει για Πειραιά μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Στο μεταξύ, σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Σύρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών εξακολουθεί να παραμένει το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος» που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ, μεταφέροντας 429 επιβάτες, 43 ΙΧ, 23 φορτηγά και 14 δίκυκλα. Το πλοίο θα αναχωρήσει για την Ικαρία μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Εν τω μεταξύ, σε ασφαλές αγκυροβόλιο στο λιμάνι της Σύρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών παραμένει από χθες το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Μύκονος».

Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Πειραιά προς Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ και σε αυτό επιβαίνουν 429 επιβάτες, 43 ΙΧ, 23 φορτηγά και 14 δίκυκλα και αναμένεται να αναχωρήσει για την Ικαρία μετά την εξασθένηση των ανέμων.

Να σημειωθεί ότι από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης είναι σε ισχύ απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, ενώ η ΕΜΥ είχε εκδόσει δελτίο αναγγελίας θυελλωδών ανέμων για βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοδυτικό Αιγαίο, Ικάριο, νότιο Ευβοϊκό, Στενό Καφηρέα, δυτικό, ανατολικό, Κρητικό, Καρπάθιο, και θάλασσα Σάμου.