Log in
A+ A A-

Πολιτικό Συμβούλιο ΝΔ: δεν μπορεί να τοποθετηθούμε επί ανύπαρκτης συμφωνίας

Με την εύκολη και ανώδυνη στην παρούσα περίοδο μετάθεση της όποιας απόφασης για το μέλλον σχετικά με το εάν θα στηρίξει ή όχι η ΝΔ μια ενδεχόμενη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και πιστωτών ξεπέρασε για την ώρα η ηγεσία της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Μετά από μια δίωρη ουσιαστική συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου της ΝΔ αποφασίστηκε ομόφωνα τα εκλεγμένα όργανα- με πρώτη την Κοινοβουλευτική Ομάδα - να αποφασίσουν για την ψήφιση της όποιας συμφωνίας, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών, έρθει στη βουλή.

Ουσιαστικά επήλθε συμβιβασμός να δει η ΝΔ πρώτα τη συμφωνία και μετά να αποφασίσει και βεβαίως να συγκληθεί και να αποφασίσει η Κ.Ο. για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα.

Μάλιστα, αμέσως μετά δόθηκε στη δημοσιότητα και κείμενο συμπερασμάτων όπου μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η καθυστέρηση στη σύναψη συμφωνίας έχει μεγάλο κόστος για τη χώρα και το λαό και πρέπει η εκκρεμότητα να ολοκληρωθεί άμεσα».

Επίσης στο κείμενο, υπογραμμίζεται ότι η ΝΔ «ως η κατ' εξοχήν ευρωπαϊκή παράταξη της πατρίδας μας είναι λογικό ότι δεν μπορεί να εκφράσει άποψη επί μιας ανύπαρκτης ακόμα συμφωνίας, για την ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης του μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και τρόικας».

Παράλληλα υπάρχει η σημείωση ότι η ΝΔ στηρίζει πολιτικές που προωθούν την ανάπτυξη ενισχύουν την παραγωγικότητα, τις θέσεις εργασίας που σήμερα απειλούνται από την ανεύθυνη και ασυνάρτητη πολιτική της κυβέρνησης, ενώ προς άρση κάθε παρεξήγησης διευκρινίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση και τα εκλεγμένα της όργανα θα αποφασίσουν για τη έξοδο της χώρας από τη σημερινή κρίση με μόνο κριτήριο το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Ακόμη είναι άγνωστο εάν θα στηθεί κάλπη στην Κ.Ο.

Στη συνεδρίαση ακούστηκαν όλες οι απόψεις, όπως π.χ. του Κυριάκου Μητσοτάκη που τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας, ενώ Όλγα Κεφαλογιάννη και Νικήτας Κακλαμάνης τάχθηκαν υπέρ της σύγκλησης της Κ.Ο. για να ακουστούν οι βουλευτές.

thetoc.gr