Log in
A+ A A-

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Σαμαράς

Την παραίτησή του από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε και επίσημα ο Αντώνης Σαμαράς, ανακοινώνοντας πως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα αναλάβει καθήκοντα προσωρινού προέδρου ούτως ώστε να κινηθούν διαδικασίες για ανάδειξη νέου Αρχηγού.

"Κράτησα αυτή τη στάση για να έχουμε συσπείρωση του ναι. Καταλαβαίνω πως η παράταξη μας χρειάζεται νέα αρχή. Παραιτούμαι από την ηγεσία και ζήτησα από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναλάβει προσωρινός πρόεδρος." .  Με αυτήν την δήλωση, ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, όπως πολλοί ανέμεναν, μετά την σαρωτική επικράτηση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των προηγουμένων ωρών, ο κ. Σαμαράς δέχτηκε τηλεφώνημα - παραίνεση από την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία τον κάλεσε να παραιτηθεί, δεσμευόμενη μάλιστα πως, αν είναι προσωπικό το θέμα, η ίδια δεν θα θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απομονώσει τις φωνές εντός ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκουν έξοδο από το ευρώ.

"Την επικράτηση του όχι κάποιοι την ερμηνεύουν ως πρόθεση της χώρας να βγει από το ευρώ. Καλώ τους εταίρους να βοηθήσουν τη χώρα για να μείνουμε στο ευρώ. Κάθε τι άλλο θα ήταν ιστορικό λάθος για την Ευρώπη. Ο λαός μας είναι υπέρ του ευρώ ξεκάθαρα."