Logo
Print this page

Ελλάδα: Η αβεβαιότητα έφερε...αιτήσεις για διαβατήρια

Την λύση του εξωτερικού φέρονται να εξετάζουν οι κάτοικοι των λεγόμενων "καλών" περιοχών της Αθήνας, καθώς τα οικεία αστυνομικά τμήματα καταγράφουν αύξηση στις αιτήσεις έκδοσης διαβατηρίων.

 

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του portal newsit.gr, το οποίο αφορά κυρίως στα Βόρεια και τα Νότια Προάστια Αττικής, τα οποία θεωρούνται περιοχές των οικονομικά εύπορων οικογενειών.

Ειδικότερα, γίνεται λόγος για τα Αστυνομικά Τμήματα Κηφισιάς, Εκάλης Φιλοθέης, Ψυχικού και Ελληνικού, στα οποία το ρεπορτάζ αναφέρει - επικαλούμενο πηγές από την Αστυνομία - ότι οι σχετικές αιτήσεις έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Μάλιστα, πολλά από τα νέα διαβατήρια αφορούν τα ανήλικα παιδιά, που δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα και, συνεπώς, δεν έχουν κάποιο ταξιδιωτικό έγγραφο για να κινηθούν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε κάθε περίπτωση, η παρατεινόμενη κρίση στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία έχει οδηγήσει πολλούς πολίτες της χώρας - μεμονωμένα ή οικογενειακά - σε μετακόμιση για εργασία στο εξωτερικό.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design