Log in
A+ A A-

Σκανδαλίδης προς Κυβέρνηση: Υφαρπάζετε την ψήφο μου

Τριγμούς στο εσωτερικό της συγκυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ηχηρή τοποθέτηση του Κώστα Σκανδαλίδη ο οποίος δήλωσε ότι εξαναγκάζεται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι σήμερα η κυβέρνηση παίρνει την ψήφο εμπιστοσύνης του αλλά αυτό είναι υφαρπαγή «δεν αξίζει αλλά με αναγκάζετε» είπε, και κάλεσε την κυβέρνηση να τολμήσει σε σειρά θεμάτων με πρώτο να βάλει χρονοδιάγραμμα στην παραμονή της τρόικας στη χώρα.

Εντωμεταξύ η ομιλία του αρμόδιου υφυπουργύ Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή «ανέβασε» το θέμα της ΕΡΤ προκαλώντας αντιπαράθεση με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

«Αν δεν μπαίναμε στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής δεν θα έβγαινε η Προεδρία» είπε ο κ. Καψής αιτιολογώντας την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της πρώην ΕΡΤ προκαλώντας την παρέμβαση Λαφαζάνη ο οποίος μίλησε για μία παμβρώμικη επιχείρηση και χαρακτήρισε τον κ. Καψή Υπουργό του «μαύρου» των «ΜΑΤ» και των αστυνομικών παρεμβάσεων και κατέληξε «να χαίρεστε την ιδιότητά σας» .

«Δεν μου αρέσουν καθόλου τα ΜΑΤ, αλλά αυτά επιβλήθηκαν από μια χούφτα εργαζομένων, που εσείς είπατε, γιατί οι πλειοψηφία ήθελε να ανοίξει η τηλεόραση. «Αυτούς αντιπαλεύεστε» κατέληξε ο υφυπουργός.

Καψής: Η πατρίδα δεν κινδυνεύει, προχωράει και έχει προοπτική εξόδου από κρίση

Ο κ. Καψής έβαλλε και κατά του Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ότι είναι «μαλακός στο εξωτερικό και σκληρός στο εσωτερικό» ενώ πρόσθεσε ότι η ομιλία Τσίπρα στα Αγγλικά ήταν πολύ διαφορετική από αυτή στα ελληνικά. «Είναι σα να έχει κάνει παρέμβαση ο κ. Λαφαζάνης, Στα αγγλικά έλεγε δεν θα βγούμε από το ευρώ και στα ελληνικά λέει δεν θα βγούμε εθελοντικά από το ευρώ»

Ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης κατέληξε την ομιλία του επικαλούμενος μια κινέζικη παροιμία που λέει «να προσέχεις τι εύχεσαι» και τόνισε «η πατρίδα δεν κινδυνεύει, προχωράει και έχει προοπτική εξόδου από κρίση. Αν πάρετε εσείς την κυβέρνηση έχετε τον κίνδυνο να σκάσει η χώρα στα χέρια σας. Δεν το εύχομαι για την πατρίδα ούτε και για εσάς».

Αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ ο οποίος εμφανίστηκε σε τελείως διαφορετική γραμμή από το κόμμα του. Επετέθη με σφοδρότητα στο ΣΥΡΙΖΑ ότι στελέχη του φωτογραφίζονται με τους τουρκόφωνους στη Θράκη, ότι στο ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η συνιστώσα της δραχμής και των λαθρομεταναστών και ότι τα στεέλχη του τρέχουν να υπερασπιστούν όσους κατηγορούνται για φθορά ξένης περιουσίας ή για να μην αναφέρω -όπως είπε- για τρομοκρατία. Ο κ. Κουίκ χαρακτήρισε το ΣΥΡΙΖΑ ως το πιο συστημικό κόμμα της Βουλής και υποστήριξε ότι θέλει να ρίξει την κυβέρνηση χωρίς να έχει πρόγραμμα για να κυβερνήσει. Πρόσθεσε δε, ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν ποτέ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε ότι θα δώσει θετική ψήφο στην πρόταση μόνο γιατί θεωρεί πως πρέπει να πάμε σε εκλογές προκειμένου να σχηματιστεί μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας και εθνικού σκοπού και όχι για τους λόγους που εκθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κουίκ: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ φωτογραφίζονται με τους τουρκόφωνους στη Θράκη

Αίσθηση προκάλεσε νωρίτερα η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στάθη Παναγούλη, ο οποίος, διάβασε μια επιστολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Θεσσαλονίκης για την κατάσταση των φυλακών και κλείνοντας την τοποθέτησή του απευθύνθηκε προς το προεδρείο και είπε "να διαβιβάσετε αυτή την ανθρωπιστική έκκληση προς την κυβέρνηση, να φτιάξετε φυλακές γιατί μπορεί να σας χρειαστούν".

Αμέσως ο προεδρεύων Γιάννης Δριβελέγκας του ζήτησε το λόγο τονίζοντας «Δεν το κατάλαβα αυτό. Ο πρόεδρος της Βουλής θα πάει φυλακή;». ενώ από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος που ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά ανέφερε «Δεν περίμενα ποτέ να ακούσω να μου πει κάποιος μέσα στη Βουλή πως θα πάω φυλακή».

Στην τοποθέτηση Παναγούλη αντέδρασε και η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή η οποία έκανε λόγο για πρόσωπα που ανέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε λέγοντας «ντροπή για το Κοινοβούλιο και την αξιωματική αντιπολίτευσης».

Στην πρόκληση Παναγούλη αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής, ο οποίος έκανε λόγο για αμετροέπεια εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα λεγόμενα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζουν το ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο κάλεσε να πάρει αποστάσεις.

«Εμείς φυλακές θα φτιάξουμε γιατί μας το ζητάει το ΣΔΟΕ» είπε με νόημα απευθυνόμενος στο Στάθη Παναγούλη, ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Χριστογιάννης.

ΣΚΑΪ