Log in
A+ A A-

Οι 155 έγιναν 153 στο πρώτο τεστ αντοχής της κυβέρνησης

Με βαριές απώλειες για την κυβέρνηση πέρασε το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτουμενα για να ξεκλειδώσει η δόση των 2 δισ.

Το αντάρτικο του Στάθη Παναγούλη, ο οποίος απείχε από την ψηφοφορία, και του Νικου Νικολοπουλου που καταψήφισε οδήγησε στην άμεση διαγραφη τους από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ αντιστοίχως, και έτσι η κυβερνητική πλειοψηφία μειώνεται στους 153 βουλευτές.

Στο κλίμα αυτό, πρέπει να σημειωθεί ότι τον επόμενο μήνα έρχεται στη Βουλή άλλο ενα καυτό νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Οι αποφάσεις θα ληφθούν αποφάσεις την Τρίτη, στο ΚΥΣΟΙΠ, όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος μετά την δίωρη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Στον απόηχο της παραίτησης Σακελλαρίδη κατόπιν απαίτησης του πρωθυπουργού, ο Στάθης Παναγούλης απείχε από την ψηφοφορία, τονιζοντας σε επιστολή του ότι αρνείται να οδηγήσει στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, στο έλεος των τραπεζών. Επίσης, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Νίκος Νικολόπουλος καταψήφισε, αγνοώντας τη σύσταση Καμμένου, ο οποίος του είχε ζητήσει να παραδώσει την έδρα.

Με ανάρτησή του στο Facebook o Στάθης Παναγούλης ενημερώνει ότι την Παρασκευή το μεσημέρι «θα απαντήσει σχετικά με τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ»

Η επιστολή του Στάθη Παναγούλη

Με επιστολή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως απέχει από την ψηφοφορία καθώς αρνείται «να οδηγήσει στο δρόμο βιοπαλαιστές δανειολήπτες, αφήνοντάς τους στο έλεος των τραπεζών, που θησαύρισαν στα χρόνια της διαπλοκής».

«Κρίνοντας ότι δεν διακυβεύεται η συνοχή και η σταθερότητα της κυβέρνησης, απέχω από τη σημερινή ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς, ενώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Αλέξη Τσίπρασε κάθε προσπάθεια να ανακτήσει ο Ελληνικός Λαός την αξιοπρέπειά του και τα χαμένα του δικαιώματα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Παναγούλης στην επιστολή του.

thetoc.gr