Log in
A+ A A-

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για Σάββατο;

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. 

Ήδη ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον προσωρινό πρόεδρο της ΝΔ Γιάννη Πλακιωτάκη, την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, τον ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Θέματα θα είναι το προσφυγικό, το ασφαλιστικό και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ο κ. Πλακιωτάκης, μετά από συνεννόηση με τους υποψηφίους προέδρους της ΝΔ δεν πρόκειται στο Συμβούλιο να δεσμευθεί για τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κάτι που αναμένεται να γίνει σε δεύτερο χρόνο, καθώς προγραμματίζεται συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος. Σε λίγη ώρα αναμένεται δήλωση από τον κ. Πλακιωτάκη. Γεωργιάδης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας απορρίπτουν την προοπτική συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για αναζήτηση συνενόχων εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την ώρα δεν έχει τοποθετηθεί.

Σε κλίμα έντασης η τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά η οποία εξέφρασε αντιρρήσεις σε σχέση με την ατζέντα της συνάντησης. Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Γεννηματά είπε ότι θα προσέλθει διαφωνώντας όμως με την ατζέντα καθώς δεν έχει πρόβλημα να συζητηθούν το προσφυγικό, οι εξελίξεις στην περιοχή και το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, όχι όμως και να γίνει συζήτηση για το ασφαλιστικό σε αυτό το επίπεδο.  Σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ, η κα Γεννηματά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε συζήτηση για το ασφαλιστικό, προσθέτοντας ότι θα μπορούσε να γίνει προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το θέμα ή ο πρωθυπουργός να καταθέσει τις προτάσεις της κυβέρνησης στην ΟΚΕ ή να καλέσει τους αρχηγούς και να τους ενημερώσει γι” αυτές».

Ο κ. Τσίπρας σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου απάντησε ότι το ασφαλιστικό είναι εθνικής σημασίας και υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Ο κ. Τσίπρας είχε επικοινωνία και με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος -σύμφωνα με πληροφορίες- απάντησε αρνητικά για τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι στη διάθεσή του να τον ενημερώσει όποτε ο γγ του ΚΚΕ το κρίνει σκόπιμο.

Ο κ Τσίπρας επικοινώνησε και με τον Σταύρο Θεοδωράκη με τον επικεφαλής του Ποταμιού να έχει τονίζει πως θα προσέλθει στη σύσκεψη αρχηγών αλλά χωρίς ψευδαισθήσεις

Θετικά ανταποκρίθηκε για τη συμμετοχή του στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, στην επικοινωνία που είχε με τον κ. Τσίπρα.