Log in
A+ A A-

Εντός Μαρτίου θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση

Εντός του Μαρτίου θα πρέπει να έχει κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση τηρεί κατά γράμμα τη συμφωνία και υπογράμμισε ότι όλοι πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό επίπεδο και το κλίμα είναι θετικό, όπως σημείωσε, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις για το πρώτο σκέλος της διαπραγμάτευσης θα έχουν ληφθεί μέχρι την Παρασκευή. Η κυβερνητική πρόσταση είναι, αφού τελειώσει αυτή η εβδομάδα, οι εκπρόσωποι των θεσμών να φύγουν για μία εβδομάδα και να επανέλθουν για δύο εβδομάδες, ώστε εντός του Μαρτίου να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν συμψηφίζει ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική κρίση και το προσφυγικό, όσον αφορά το κόστος, διευκρινίζοντας, ωστόσο, την ανάγκη να ανταποκριθεί η ΕΕ στις δικές της υποχρεώσεις, πέραν των οικονομικών και σε θέματα σχετικά με την μετεγκατάσταση και την τεχνική βοήθεια. Επίσης, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την ολοκλήρωση των έργων για τα κέντρα εγκατάστασης και ταυτοποίησης και σημείωσε ότι η προσφυγική κρίση δεν ενδείκνυται για μικροκομματική εκμετάλλευση.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι σήμερα ή αύριο κατατίθεται το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία μεγάλη τομή που καταργεί το ρουσφέτι και τις πελατειακές σχέσεις και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να διατυπώσουν τις θέσεις τους και να καταστήσουν σαφές, εάν υποστηρίζουν τη μεταρρύθμιση ή όχι.