Log in
A+ A A-

Ετοιμάζουν μπλόκο στο Σύνταγμα οι αγρότες

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες αν δεν αποσύρει η κυβέρνηση το προσχέδιο τόσο του ασφαλιστικού όσο και του φορολογικού.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής στο μπλόκο της Νίκαιας Βαγγέλης Μπούτας, ο οποίος τόνισε κατηγορηματικά ότι θα γίνει το συλλαλητήριο την Παρασκευή και θα παραμείνουν τουλάχιστον για  δύο ημέρες οι αγρότες στην Αθήνα.

Στις 14.00 ο κ. Μπούτας θα συναντήσει τον δήμαρχο Αθηναίων κ.Γιώργο Καμίνη προκειμένου να του γνωστοποιήσει την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα και να ζητήσει διευκολύνσεις και τις σχετικές άδειες τόσο για την τοποθέτηση εξέδρας στην πλατεία όσο και να  τοποθετηθούν χημικές τουαλέτες και σκηνές.

Επιπλέον ο κ. Μπούτας δήλωσε ότι θα περιμένει σήμερα απάντηση από την κυβέρνηση  στο αίτημα που υπέβαλε για να επιτραπεί η κάθοδος συμβολικού αριθμού τρακτέρ στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, για σχέδιο συκοφάντησης και παρεμπόδισης του αγώνα των αγροτών, καταγγέλλει την κυβέρνηση η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. Σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τη μετάβαση των αγροτών την Παρασκευή στην Αθήνα, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κάποιος, μάλιστα, από τους δικούς της παρομοίασε τα τρακτέρ μας με τα χουντικά τανκς! Παράλληλα, μας απειλεί ότι θα μας αντιμετωπίσει με τις δυνάμεις καταστολής και δεν πρόκειται να επιτρέψει τρακτέρ να μπουν στην Αθήνα». Εφαρμόζουν την τακτική του «διαίρει και βασίλευε», εξωθώντας στον «κοινωνικό αυτοματισμό». Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Ας το καταλάβει η κυβέρνηση και όλοι όσοι, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, την σιγοντάρουν»

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της σήμερα η ΑΔΕΔΥ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον αγώνα των αγροτών και ανήγγειλε τη συμμετοχή της στο συλλαλητήριο της Παρασκευής.