Log in
A+ A A-

Συγκεντρώθηκε το ποσό για την Διονυσία Παράσχη

Τις ευχαριστίες της προς το κοινό εκφράζει η οικογένεια της 28χρονης Διονυσίας Παράσχη, ανακοινώνοντας πως, επί του παρόντος τουλάχιστον, το ποσό που απαιτείτο για τις ανάγκες της νεαρής κοπέλας συγκεντρώθηκε, χάρη στις δωρεές του απλού κόσμου.

Κατόπιν τούτου, ζητάται από τους ενδιαφερόμενους να μην καταθέτουν άλλα χρήματα στους λογαριασμούς που δόθηκαν στην δημοσιότητα, αφού δεν χρειάζεται να συνεχιστεί η δωρεά. Μάλιστα, αναφέρεται πως τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό το συνολικό χρηματικό ποσό. Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια της 28χρονης Ντένιας είχε ευαισθητοποιήσει και την ομογένεια, ενώ και Επτανήσιοι της Νέας Υόρκης απέστειλαν κάποιο χρηματικό ποσό.

«Είμαστε τόσο συγκινημένοι, όσο και έκπληκτοι με την αμεσότατη ανταπόκριση και στήριξή σας. Γι' αυτό, θέλουμε να είμαστε έντιμοι απέναντι σε όλους εσάς που μας στηρίξατε. Το ποσό που έχετε μέχρι τώρα συγκεντρώσει πιστεύουμε ότι είναι προς το παρόν αρκετό για τη δαπάνη της νοσηλείας της Ντένιας. Γι' αυτό θα σας παρακαλούσαμε να σταματήσετε να συνεισφέρετε οικονομικά από εδώ και πέρα. Τα έσοδα από τις εκδηλώσεις που έχουν ήδη διοργανωθεί, θα παρακαλούσαμε να δοθούν για κάποιον άλλο καλό σκοπό. Το ακριβές ποσό που έχει συλλεχθεί, θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες (λόγω εμβασμάτων από το εξωτερικό), έτσι ώστε να έχετε μια πλήρη εικόνα. Αναμένουμε να διευθετηθούν κάποια διαδικαστικά θέματα και ελπίζουμε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων σύντομα να βρεθούμε στη Βοστώνη. Οι λέξεις ίσως δεν αρκούν για να εκφραστεί η ευγνωμοσύνη μας απέναντι στον καθέναν από εσάς που βοήθησε να κρατηθεί ζωντανή η ελπίδα της Ντένιας», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας της 28χρονης.

Η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία εύχεται ταχεία ανάρρωση στην 28χρονη Διονυσία και δηλώνει ότι βρίσκεται στην διάθεσή της για κάθε διευκόλυνση. Πάντως, η 28χρονη Ντένια αναχώρησε για την Βοστώνη με ειδικά εξοπλισμένο liar - jet ιδιωτικής εταιρείας, καθώς δεν κατέστη δυνατόν, για γραφειοκρατικούς λόγους, να χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο.

 

Πήρε εξιτήριο από το Ωνάσειο

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, στο οποίο και νοσηλευόταν από τις 25 Ιανουαρίου η Διονυσία Παράσχη.  Στην ανακοίνωση, τονίζεται ότι έχουν επισημανθεί στην οικογένεια οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από το υπερατλαντικό ταξίδι.

«Η ασθενής Διονυσία Παράσχη εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 25/1/2016 καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.

Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή.

Στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ' όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.

Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το Νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση».