Log in
A+ A A-

Λαγκάρντ: Ολοταχώς στα βράχια το ασφαλιστικό στην Ελλάδα

«Το ασφαλιστικό κατευθύνεται ολοταχώς προς βράχια με τον τρόπο που είναι δομημένο σήμερα και οι Έλληνες το γνωρίζουν αυτό», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας στο συνέδριο Women in the World στη Νέα Υόρκη.

Η κα Λαγκάρντ κάλεσε την Ελλάδα να κάνει μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο ασφαλιστικό αλλά και τους Ευρωπαίους να προσφέρουν ελάφρυνση του χρέους, ενώ απέφυγε να σχολιάσει το θέμα της υποκλοπής της συνομιλίας του Πολ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου.

«Από τον Ιούλιο που συνήφθη η συμφωνία το ΔΝΤ λέει δύο απλά πράγματα: πρώτον, ότι η χώρα πρέπει να προβεί σε μεταρρυθμίσεις και δεύτερον ότι το φορτίο του χρέους είναι πολύ βαρύ. Για να μπορέσει να σταθεί και στα δυο της πόδια και να είναι πλήρως ανεξάρτητη, πρέπει να αντιμετωπιστούν αυτά τα δύο ζητήματα. Το ένα ζήτημα εξαρτάται από τους ίδιους τους Έλληνες. Πρέπει να κάνουν μεταρρυθμίσεις, πρέπει να φροντίσουν το ασφαλιστικό τους σύστημα το οποίο κατευθύνεται ολοταχώς στα βράχια με τον τρόπο που είναι δομημένο σήμερα και το γνωρίζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ.