Log in
A+ A A-

Νέα Δημοκρατία: Πρόταση ψήφου για τον Απόδημο Ελληνισμό

Πρόταση νόμου για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος κατά τις βουλευτικές εκλογές των απόδημων Ελλήνων και των ψηφοφόρων που βρίσκονται στην αλλοδαπή κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία, καλώντας την κυβέρνηση να τη στηρίξει ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές.

Με τον τρόπο αυτό η ΝΔ μεταθέτει το πεδίο συζήτησης περί συναίνεσης, ενώ ταυτόχρονα έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το ασφαλιστικό αλλά και κανένα φόρο που θα φέρει ως απόρροια ολοκλήρωσης της αξιολόγησης η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ.

"Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη, που έχει ανάγκη ο ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας. Είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε με έργα. Να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθειας ανόρθωσης της Ελλάδας. Γι' αυτό σήμερα καταθέσαμε πρόταση νόμου με την οποία Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού αποκτούν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους στις Βουλευτικές Εκλογές", δήλωσε σχετικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Δίνουμε την ευκαιρία στο αναπόσπαστο και ζωτικό αυτό τμήμα του Ελληνισμού να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου", πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης, καλώντας όλους τους βουλευτές όλων των κομμάτων, να την υπερψηφίσουν.

"Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε", κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τη ΝΔ πρόκειται για μια πρόταση ρεαλιστική, πολιτικά βιώσιμη, διοικητικά εφαρμόσιμη και με το λιγότερο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η πρόταση της ΝΔ αφορά σε όσους διαμένουν στο εξωτερικό ή υπηρετούν σε ελληνική αρχή του εξωτερικού, καθώς και στους Έλληνες ναυτικούς με την προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια και τους εκλογικούς καταλόγους Δήμου του Ελληνικού Κράτους και να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών. Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές.

Όπως τόνιζαν γαλάζιες πήγες υλοποιείται μια θεμελιώδης, οραματική δέσμευση της ΝΔ, στη βάση των συνταγματικών αρχών της λαϊκής κυριαρχίας και της καθολικότητας της ψήφου και ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα του Απόδημου Ελληνισμού.

Η ΝΔ πιστεύει ότι τη συγκεκριμένη πρόταση νόμου θα τη στηρίξει και η κυβέρνηση προκειμένου να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

news247