Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Σήμερα στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το ασφαλιστικό

Σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

Ωστόσο, παραμένουν ανοιχτά ακανθώδη ζητήματα όπως η μείωση των επικουρικών συντάξεων, η αύξηση των εισφορών και ο νέος τρόπος επανυπολογισμού των συντάξεων.

Το πιθανότερο την Πέμπτη, αναμένεται να κατατεθεί το ασφαλιστικό, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, εκφράζοντας, παράλληλα, την αισιοδοξία του για την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται, ενώ οι επικουρικές θα έχουν μία αναπροσαρμογή, που θα αφορά, όμως, μόνο το 10% των συνταξιούχων. Δηλαδή, όπως σημείωσε, για το 90% των συνταξιούχων δεν θα υπάρχουν αλλαγές.

Αναφορικά με τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης, το στέλεχος του υπουργείου Εργασίας τόνισε ότι, με βάση αυτά, θα παρέχονται υψηλότερες συντάξεις από τις σημερινές γι’ αυτούς που έχουν λίγα έτη ασφάλισης, κάτω από 25 έτη και σχετικά μικρότερες αποδοχές -κάτω από τα 1.000 ευρώ-, ενώ και «για τις μεγαλύτερες συντάξεις οι διαφορές δεν θα είναι πολύ μεγάλες».

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μεταβαίνει στο Άμστερνταμ όπου θα συμμετάσχει στηνΣύνοδο των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ, ενώ η νέα διαπραγματευτική συνάντηση με τους θεσμούς θα γίνει αύριο το απόγευμα ή την Πέμπτη.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αλλά και η ΠΝΟ έχουν προαναγγείλει 48ωρη γενική απεργία με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό στη Βουλή.
Τη συνέχιση της αποχής από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων μέχρι και την Παρασκευή 6 Μαΐουαποφάσισαν οι λογιστές διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό που όπως τονίζουν φέρνει οδυνηρές αλλαγές για τους ελευθέρους επαγγελματίες.
Στάση εργασίας στους Δήμους σήμερα από τις 11.30 το πρωί έως την λήξη της πρωινής βάρδιας για ασφαλιστικό και εργασιακά ενώ την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.
Σαρανταοκτάωρη απεργία στα έντυπα και διαδικτυακά ΜΜΕ Πέμπτη και Παρασκευή και στα ραδιοτηλεοπτικά Παρασκευή και Σάββατο αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία των δημοσιογράφων.