Log in
A+ A A-

Φίλης: Ορθόδοξος τζιχαντιστής ο Αμβρόσιος

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή τις "κατάρες" του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, ο οποίος ευχήθηκε από άμβωνος την Μεγάλη Παρασκευή στο Αίγιο να... "σαπίσει το χέρι" όποιου υπογράψει την κατάργηση των θρησκευτικών.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του κ. Αμβροσίου, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για "ορθόδοξο τζιχαντιστή", ξεκαθαρίζοντας πως η απόφαση του Υπουργείου να απαλείψει τον σημερινό "κατηχητικό" χαρακτήρα των θρησκευτικών - διατηρώντας όμως την διδασκαλία τους - είναι ειλημμένη.

"Το σχολείο στη χώρα μας είναι κοσμικό. Βεβαίως θρησκευτικά θα υπάρχουν, είναι το μοναδικό δευτερεύον μάθημα που διδάσκεται σε όλες τις βαθμίδες και δεν πρόκειται να το αφήσουμε το μάθημα στον Αμβρόσιο, δηλαδή σε Ορθόδοξους τζιχαντιστές", σχολίασε ο κ. Φίλης.

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Παιδείας έχει αποσαφηνίσει σε πρόσφατες τοποθετήσεις του ότι τα θρησκευτικά θα έχουν ουσιαστικά την μορφή "θρησκειολογίας", με έμφαση στο πολιτιστικό μήνυμα της Ορθοδοξίας, ως κυρίαρχου θρησκεύματος στην Ελλάδα.