Log in
A+ A A-

Τα μαζεύει τώρα ο Παπαχριστόπουλος μετά την «ομολογία» για τη διαρροή

Σε διευκρινίσεις προχώρησε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος προκειμένου να αποκλιμακώσει το θόρυβο που προκάλεσε ο ίδιος μετά τις δηλώσεις του για την περιβόητη «διαρροή» των Wiki Leaks. Έφτασε μάλιστα να συγκρίνει εαυτόν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ισχυριζόμενος ότι κάποιοι επιχείρησαν να παρερμηνεύσουν τα όσα είπε όπως το ίδιο έγινε και με τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Για την «ταμπακιέρα» ανέφερε ότι όταν είπε πως «η κυβέρνηση τα έβγαλε στη φόρα» εννοούσε ότι η κυβέρνηση δημοσιοποίησε την υποκλοπή με την επιστολή που απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πρόεδρο του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Πάντως οι δηλώσεις Παπαχριστόπουλου έφεραν αναταραχή εντός της επιτροπής όπου συζητείται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Οξύτατος ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την σύγκλιση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για τις αποκαλύψεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ και εκτίμησε ότι «η παραδοχή αυτής της υποκλοπής δημιουργεί νέα δεδομένα στην διαπραγμάτευση της Δευτέρας διότι οι εταίροι μας θα μας αντιμετωπίζουν ως κυβέρνηση απατεώνων».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προκάλεσε μάλιστα την συμπολίτευση και ειδικότερα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν θέση και απευθυνόμενος προς τα έδρανα αναρωτήθηκε «δεν σας δημιουργεί κάποια αίσθηση όταν οι ΑΝΕΛ λένε ότι ο κ. Τσίπρας έκανε τις υποκλοπές.

Στη αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο.

Ο κ. Γεωργιάδης ζητούσε επίμονα να παίξει το σχετικό βίντεο ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Μανιός κραδαίνοντας τα πρακτικά διέψευδε τον κ. Γεωργιάδη υποστηρίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε χαλκεύσει στο παρελθόν πολλά βίντεο.

Στη διένεξη πήρε μέρος και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος. Κράτησε διακριτικές αποστάσεις από τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Διευκρίνισε όμως ότι ο βουλευτής δεν εννοούσε ότι ήταν η ελληνική κυβέρνηση που έκανε τις υποκλοπές αλλά ότι η ελληνική κυβέρνηση εκμεταλλεύθηκε το γεγονός.

Η δήλωση Παπαχριστόπουλου

«Πολύ φοβάμαι ότι η απελπισία και η θλίψη κάποιων ανθρώπων επειδή η αξιολόγηση τελειώνει, τους οδηγεί στην υπερβολή και στην παρερμηνεία των δηλώσεών μου. Από πού και ως πού το γεγονός ότι σήμερα στην ομιλία μου στη Βουλή επικρότησα την στάση της κυβέρνησης να «σηκώσει» το θέμα της συνομιλίας Τόμσεν - Βελκουλέσκου, αποκωδικοποιείται ως παραδοχή υποκλοπής από την πλευρά της κυβέρνησης;

Δηλώνω λοιπόν ξεκάθαρα σε αυτούς που καλοπροαίρετα παρανόησαν ότι την υποκλοπή την έχουν κάνει τα WikiLeaks, ότι είναι αδύνατον να την έχει κάνει η ΕΥΠ, και τους παραπέμπω σε προηγούμενες ομιλίες μου στη Βουλή όπου επανειλημμένως το έχω καταστήσει σαφές».

thetoc.gr