Log in
A+ A A-

Συνεχίζεται η κρίση στο MEGA

Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των εργαζομένων, της εργοδοσίας του MEGA και του Υπουργείου Εργασίας για την μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων.

Η πρώτη άκαρπη συνάντηση έγινε την Τρίτη 10 Μαΐου και η δεύτερη έγινε σήμερα, γνωστοποιεί το υπουργείο Εργασίας.

Όπως αναφέρει από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι η εταιρεία δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία που προβλέπει το Ευρωπαϊκό δίκαιο (2002/14/ΕΚ) και η Εθνική Νομοθεσία (ΠΔ 240/2006) προς ενημέρωση και διαβούλευση της διοίκησης της εταιρείας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναφορικά με την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας, την οικονομική της κατάσταση και το μέλλον της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων.

Το Υπουργείο, θέλοντας να εξασφαλίσει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, ζήτησε εκ νέου την αναβολή της τριμερούς διαδικασίας για την Πέμπτη 19/5/16 ακριβώς γιατί στις δύο άκαρπες συμφιλιωτικές συναντήσεις η εταιρεία δεν παρέσχε και δεν προσκόμισε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και πλάνο βιωσιμότητας, με συνέπεια να καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της και επισφαλείς οι εργασιακές σχέσεις.

Το Υπουργείο απαίτησε να προσκομιστούν τα ως άνω στοιχεία, όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι η τελευταία. Σε αυτό δεσμεύτηκαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας.

thetoc.gr