Log in
A+ A A-

Με ομαδικές παραιτήσεις από όλα τα νοσοκομεία της χώρας απειλούν οι νοσηλευτές

Με ομαδικές παραιτήσεις νοσηλευτών από όλα τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να πιεστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας , απειλεί η ΠΑΣΥΝΟ, που πραγματοποιεί σήμερα 24ωρη απεργία και πορεία προς το υπ. Υγείας.

Ο αντιπρόεδρος της πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Νοσηλευτών Ελλάδος, Δημήτρης Σκουτέλης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν 15.000 ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της χώρας με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν και με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των ασθενών.

Την ίδια ώρα αντίστοιχος αριθμός ελλείψεων καταγράφεται σε πανελλαδικό επίπεδο (15.000) και σε βοηθούς νοσηλευτές. » Και όλα αυτά όταν μέσα στο έτος 2016 έχουν αποχωρήσει μέχρι αυτή την στιγμή περίπου 3.500 νοσηλευτές λόγω συνταξιοδοτήσεων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης.

Ο αντιπρόεδρος της συνομοσπονδίας νοσηλευτών αποκάλυψε ότι μέσα στις προθέσεις των νοσηλευτών εντάσσεται η πρωτοβουλία να κατατεθούν εντός του Ιουνίου ομαδικές παραιτήσεις νοσηλευτών από όλα τα νοσοκομεία της χώρας προκειμένου να πιεστεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και να ικανοποιήσει τα αιτήματα τους.

Σημειώνεται οτι βάσει νόμου οι νοσηλευτές παραιτούνται σε δυο στάδια: το πρώτο προβλέπει την υποβολή της παραίτησης και το δεύτερο την υποβολή δεύτερης παραίτησης μετά από 15 μέρες.

Μετά την δεύτερη υποβολή της παραίτησης εκδίδεται απόφαση για την παύση του νοσηλευτή καθώς η υποβολή της πρώτης αίτησης παραίτησης θεωρείται προειδοποιητική από πλευράς νοσηλευτή.
«Έμείς σε πρώτη φάση θα εξαντλήσουμε το πρώτο στάδιο της υποβολής παραιτήσεων και κατά συνέπεια σε πολλά νοσοκομεία της χώρας δεν θα υπάρχει για 15 μέρες νοσηλευτικό προσωπικό να εξυπηρετήσει τους ασθενείς. Καταλαβαίνουμε τον κίνδυνο αυτής της ενέργειας αλλά θα πρέπει να μας καταλάβει και ο κόσμος. Επιθυμούμε μόνο την επίλυση του προβλήματος και κυρίως την στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων» , δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουτέλης.

Οι παραιτήσεις συμβολικού αριθμού νοσηλευτών από κάθε νοσοκομείο θα γίνουν εντός του Ιουνίου και η ακριβής ημερομηνία θα καθοριστεί σε γενική συνέλευση της συνομοσπονδίας μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.