Log in
A+ A A-

Κατάινεν:Έλληνες υπουργοί έλεγαν ότι δεν θέλουν χρήματα από πακέτο Γιούνκερ

Σοβαρότατες αιχμές για την απουσία «ορισμένων χωρών του Νότου» από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI ή πακέτο Γιούνκερ) άφησε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Γ. Κατάινεν, μιλώντας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

«Οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι τοπικές αρχές και άλλοι αρμόδιοι δεν έχουν προάγει τις ευκαιρίες αυτές όπως θα έπρεπε. Εδώ υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ των κρατών-μελών. Ακόμη και κάποιοι υπουργοί μου έλεγαν όταν τους συναντούσα ότι "αφού δεν υπάρχουν περισσότερα χρήματα, τότε δεν μας ενδιαφέρει". Και τους έλεγα: "εντάξει, αφού δεν ενδιαφέρεστε, ενημερώστε τουλάχιστον τους ιδιώτες επενδυτές ότι μπορούν να έρθουν σε απευθείας επαφή με την ΕΤΕπ"», ανέφερε ο κ. Κατάινεν.

«Επισκέφθηκα την Ελλάδα πριν από έναν μήνα και συνάντησα εκπροσώπους των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών. Κάναμε μία προσπάθεια να εξηγήσουμε τι μπορούν να κάνουν για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ήταν η πρώτη φορά που οι ελληνικές τράπεζες μάθαιναν ότι μπορούν να αντλήσουν απευθείας πόρους από το επενδυτικό πακέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Σημειώνεται ότι, προς το παρόν, η Ελλάδα συμμετέχει το EFSI μόνο με δύο επενδυτικά σχέδια του ιδιωτικού τομέα.

thetoc.gr