Log in
A+ A A-

Πέρασε από το Μόναχο ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πέρασε και από την έδρα της Μπάγερν με 105-103 και συνεχίζει αήττητος σε όλες τις διοργανώσεις έχοντας φτάσει πλέον στο 19-0. Παρότι έπαιζε χωρίς τέσσερις ψηλούς, παρότι δεν έπαιξαν άμυνα, ακόμα και αν η Μπάγερν είχε στη διάθεσή της το τελευταίο -ελεύθερο- σουτ, οι «ερυθρόλευκοι» αρνούνται να χάσουν φέτος!

Με κορυφαίους τους Βασίλη Σπανούλη και Στράτο Περπέρογλου και τον Μπράιντ Ντάνστον να παίζει και για τους Μπέγκιτς, Σίμμονς ο Ολυμπιακός έφυγε με τη νίκη και από τη Γερμανία δείχνοντας πως μπορούν να προσαρμοστούν σε κάθε ρυθμό και να τον κάνουν πλεονέκτημά τους.

Και οι δύο ομάδες μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να δώσουν ταχύτητα στο παιχνίδι τους, κάτι που άλλωστε τους χαρακτηρίζει, και δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στις επιθέσεις τους. Ο Βασίλης Σπανούλης έδειξε κεφάτος στο ξεκίνημα βάζοντας τον Ολυμπιακό από νωρίς σε θέση οδηγού (19-28 στο 9').

Ο γρήγορος ρυθμός και το θέαμα συνεχίστηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να βρίσκουν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι και αμφότερες να ξεπερνούν από το ημίχρονο κιόλας τους 50 πόντους (50-59).

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο με στόχο να τελειώσει το παιχνίδι και στο 23' προηγήθηκε με +12 (54-66) με τρίποντο του Σπανούλη. Οι Γερμανοί όμως δεν είχαν σκοπό να αφήσουν το παιχνίδι. Με δύο τρίποντα του Μπράιαντ βρήκαν την ψυχολογία και τρέχοντας επιμέρους σκορ 16-1 (!) προηγήθηκαν με 70-67.

Με τον Στράτο Περπέρογλου ως «4άρι» και τον Ντάνστον να κερδίζει τις μάχες, οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν και πάλι, βρίσκοντας λύσεις στη ζώνη του Πέσιτς. Στο ξεκίνημα μάλιστα της τελευταίας περιόδου προηγήθηκαν με 79-88 ωστόσο και πάλι οι Γερμανοί ήταν κοντά στο σκορ. Ο Σαφάρτζικ και ο Στάιγκερ «πυροβολούσαν» έξω από τα 6,75μ. αλλά πάντα ο Ολυμπιακός είχε τις απαντήσεις.

Στα 35'' ο Στάιγκερ μείωσε σε 100-102, ο Λο έκανε airball σε τρίποντο και ο Ντιλέινι με βολές ισοφάρισε σε 102-102 στα 9,5''. Ο Ντάνστον πήγε στις βολές, ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε στη δεύτερη αλλά ο Περπέρογλου πήρε το επιθετικό ριμπαόυντ και το φάουλ και με βολές έγραψε το 102-105.

Ο Σλούκας έκανε φάουλ στα 2,5'' στον Ντιλέινι. Αυτός έβαλε την πρώτη βολή, έχασε τη δεύτερη, οι Γερμανοί πήραν το επιθετικό ριμπάουντ, η μπάλα έφτασε τον Σαφάρτζικ που ελεύθερος από τα 6,75 μ. αστόχησε στο σουτ της νίκης!

Οι απουσίες των Σίμμονς, Μπέγκιτς και Πρίντεζη όπως αναμενόταν επίσπευσαν το ντεμπούτο του Καββαδά ενώ «υποχρέωσαν» τον Μπαρτζώκα να ανακατέψει την τράπουλα και να μοιράσει διαφορετικά τους ρόλους. Ο νεαρός σέντερ ήταν θετικός για όση ώρα βρέθηκε στο παρκέ, έδωσε μάχες με τους αντίπαλους ψηλούς, ανέβαινε για σκριν στους περιφερειακούς και γενικότερα βοήθησε με την παρουσία.

Από εκεί και πέρα, ο Στράτος Περπέρογλου, όπως αναμενόταν βρέθηκε για αρκετή ώρα στο παρκέ ως δεύτερος ψηλός. Η παρουσία του ήταν άκρως θετική, καθώς είχε την ευκαιρία να τραβά έξω τον προσωπικό του αντίπαλο, ενώ είχε καλές τοποθετήσεις και στα ριμπάουντ.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 50-59, 77-80, 103-105

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέσιτς): Τράουτμαν 6, Χάμαν, Σάφαρτζικ 21 (5), Τόμπσον 7, Στάιγκερ 9, Μπένζινχ 5 (1), Ντιλέινι 22 (3), Σάβοβιτς 11, Τέιλορ 6 (1), Μπράιαντ 16 (2).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 7 (1), Λο 8, Ντάνστον 13, Σπανούλης 24 (4τρ., 7ασ.), Περπέρογλου 25 (3), Σλούκας 11 (3), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6 (2), Καββαδάς 6, Λοτζέσκι 5 (1.)

ΣΚΑΪ