Log in
A+ A A-

ΣτΕ: Συνεδριάσεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Μετά τη διακοπ'ή της πρώτης διάσκεψης στις 30/09, προγραμματίστηκαν δύο νέες διασκέψεις, απόψε και την Παρασκευή, της διευρυμένης Ολομέλειας του ΣτΕ, κεκλεισμένων των θυρών, για το θέμα της χορήγησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Στις δυο διασκέψεις συμμετέχουν 30 μέλη. Εκτός του πρόεδρου, Νικολάου Σακελλαρίου, θα συμμετέχουν 3 αντιπρόεδροι, σύμβουλοι Επικρατείας και 3 πάρεδροι του ΣτΕ (οι τελευταίοι δεν έχουν δικαίωμα ψήφου).

Εισηγητής είναι ο σύμβουλος Επικρατείας, Γιώργος Παπαγεωργίου. Οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών συζητήθηκαν ενώπιον της Ολομέλειας του ΣτΕ στις 4 Ιουλίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου είχε διακοπεί η συνεδρίαση του ανώτατου δικαστηρίου λόγω διαφωνιών των δικαστών μεταξύ, ενώ ο πρόεδρος Ν. Σακελλαρίου επικαλούνταν το «κλίμα» που επικρατεί ως επιχείρημα για τη διακοπή.

Για την υπόθεση προκλήθηκε σάλος, ενώ δύο αντιπρόεδροι του ΣτΕ υπέβαλαν την παραίτησή τους από το συνδικαλιστικό τους σωματείο καταγγέλλοντας την στάση που κράτησε.

Τι έλεγε η ανακοίνωση από το Γραφείο του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας στις 30/9:

«Εν όψει του κλίματος, το οποίο επιχειρείται να διαμορφωθεί τις τελευταίες, ιδίως, ημέρες από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομελείας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις εκκρεμείς ενώπιον του Δικαστηρίου υποθέσεις των τηλεοπτικών αδειών, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι πρέπει να ματαιωθεί η προγραμματισθείσα (από 13/9/2016) για σήμερα διάσκεψη επί των υποθέσεων αυτών».

Η παραίτηση των δύο αντιπροέδρων

Στη συνέχεια η Ένωση του ΣτΕ εξέδωσε δική της ανακοίνωση την οποία υπέγραφαν ο πρόεδρος της και ο γενικός γραμματέας Ευθύμιος Αντωνόπουλος και Ιωάννης Παπαγιάννης, αντίστοιχα, η οποία ανέφερε: «Σύμφωνα με την από 30.9.2016 ανακοίνωση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο μόνος λόγος για τον οποίο ματαιώθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα διάσκεψη της Ολομέλειας του δικαστηρίου επί των υποθέσεων για τις τηλεοπτικές άδειες είναι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί από δημόσιες τοποθετήσεις και εκδηλώσεις ως προς την έκβαση της διασκέψεως της Ολομέλειας για τα θέματα αυτά. Επομένως, όσα αντίθετα αναφέρονται στον Τύπο δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Κατόπιν, δύο αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Χρήστος Ράμμος και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, με επιστολές τους παραιτήθηκαν από μέλη της Ένωσης του ΣτΕ, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση που εξέδωσε ως «μέγα ατόπημα», καταλογίζοντας της παράλληλα ότι λειτούργησε ως «γραφείο Τύπου» του κ. Σακελλαρίου, ενώ υποστηρίζουν ότι η αναβολή της διάσκεψης δεν είναι τίποτα άλλο από «αρνησιδικία».

thetoc.gr