Log in
A+ A A-

Δεκτές οι προσφυγές των καναλιών, στο τραπέζι ο νόμος Παππά

Νέα τροπή στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Παρά την εισήγηση του αρμόδιου εισηγητή, η διάσκεψη της Ολομέλειας του ΣτΕ αποφάσισε με ισχυρότατη πλειοψηφία, 16 έναντι 9, να κάνει δεκτές τις προσφυγές των τηλεοπτκών σταθμών. Τι σημαίνει αυτό;, Οτι οι ανώτατες δικαστές σε επόμενες συνεδριάσεις θα μπουν στην ουσία της υπόθεσης, για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

Βαρυ το κλιμα

Ο πειθαρχικός έλεγχος που διέταξε ο Υπουργός Δικαιοσύνης σε βάρος του αντιπροέδρου του ΣτΕ με αφορμή δημοσιεύματα που διανθίζονται με ροζ λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή, προκάλεσε την σφοδρότατη αντίδραση των δικαστών που εξέδωσαν μια ασυνήθιστα σκληρή ανακοίνωση. Κι αυτό ενώ είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση του ονόματος του δικαστή από την εφημερίδα Αυγή.

Η 'Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ενωση Διοικητικών Δικαστών κάνουν ευθέως λόγο προσπάθεια εκβιασμού του Ανωτάτου Δικαστηρίου στο οποίο εκκρεμούν μείζονος σημασίας υποθέσεις και μάλιστα με «μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα».

«Με δημοσιεύματα που δεν έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον, την λειτουργία της ενημέρωσης και την εξυπηρέτηση της αλήθειας, η ιδιωτική ζωή ενός ανθρώπου, δικαστή εγνωσμένου κύρους, υποκλέπτεται, διαστρέφεται και προσφέρεται βορά στον καραδοκούντα κίτρινο τύπο και το μέρος της κοινής γνώμης που διαμορφώνεται από αυτόν, φαινόμενο άκρως νοσηρό που συνδέεται με μεθόδους που μετέρχονται φασιστικά καθεστώτα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση κόλαφο των δικαστών

Ασθένειες και σενάρια για επ αόριστον αναβολή της συνεδρίασης του ΣτΕ

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφόρησε και το σενάριο επ' αόριστον αναβολής της διάσκεψης ίσως με «όχημα» τις απουσίες ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους της συγκεκριμένης σύνθεσης του ΣτΕ.

Εκτός από το τακτικό μέλος κ. Αρ. Βώρο ,ο οποίος υπέστη έμφραγμα και βρίσκεται στο νοσοκομείο σε αναρρωτική άδεια βρίσκεται και ο ένας από τους αναπληρωματικούς. Ο κ. Δημήτρης Αλεξανδρής έσπασε το πόδι του, είναι σε άδεια και δεν μετείχε στις τρεις διασκέψεις που έχουν γίνει έως τώρα.

Η απουσία τους ωστόσο κρίνεται πως δεν δημιουργεί σοβαρά προσκόμματα στη διάσκεψη καθώς υπάρχει ένας ακόμη αναπληρωματικός σύμβουλος.

Αυτό που ίσως θα δημιουργούσε πρόβλημα θα ήταν αν έπρεπε να αντικατασταθεί ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ που ελέγχεται πειθαρχικά καθώς δεν θα υπήρξε και τρίτο αναπληρωματικό μέλος για να συμπληρωθεί η σύνθεση του ΣτΕ.

Πολιτική σύγκρουση την πειθαρχική δίωξη, στο ΣτΕ και τις άδειες

Η πειθαρχική έρευνα Παρασκευόπουλου σε βάρος του δικαστή του ΣτΕ για μια παλιά και γνωστή υπόθεση που επανήλθε στο προσκήνιο μέσω δημοσιευμάτων που επικαλούνται emails που αφορούν την προσωπική ζωή, προκαλεί και σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις.

Ν.Δ: Με πρακτικές παρακράτους επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδια τους.

Για θεσμικό εκφυλισμό της χώρας από μια κυβέρνηση που δεν διστάζει με πρακτικές παρακράτους να εξοντώσει όποιον στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά της κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η χώρα βιώνει έναν πρωτοφανή θεσμικό εκφυλισμό από μία κυβέρνηση, που όσο απομονώνεται από τους πολίτες, τόσο ακολουθεί ακραίες μεθόδους που προσβάλλουν το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία. Όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο της υπόθεσης των τηλεοπτικών αδειών δεν έχουν προηγούμενο», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει:

«Στην προσπάθειά τους να επηρεάσουν την έκβαση της υπόθεσης επιτίθενται σε δικαστές και ευτελίζουν συνολικά τη Δικαιοσύνη. Με πρακτικές παρακράτους, επιχειρούν την ηθική εξόντωση όποιου στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά τους. Παραβιάζουν ακόμη και συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα λειτουργών της Δικαιοσύνης και του Κράτους. Πρόκειται, όχι μόνο για την πιο ανίκανη, αλλά και την πιο αυταρχική κυβέρνηση όλων των εποχών. Μία κυβέρνηση που ετοιμάζεται να ρίξει "μαύρο" στην πολυφωνία, "μαύρο" στην ενημέρωση και, εντέλει, "μαύρο" στη Δημοκρατία».

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί μεθόδους και παρακράτους απέναντι στη δικαιοσύνη

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Βουλή κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί μεθόδους «παρακράτους» απέναντι στη Δικαιοσύνης μιλώντας για εκβιασμούς δικαστών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Ο παριστάμενος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ο οποίος έλαβε αμέσως μετά το λόγο δεν άρθρωσε τον παραμικρό αντίλογο.

«Η ιστορία των τηλεοπτικών αδειών», είπε ο κ Βενιζέλος, «εξελίσσεται σε υπαρξιακό πρόβλημα για την κυβέρνηση αλλά και σε μια προσπάθεια υπονόμευσης και ευτελισμού της Δικαιοσύνης με μεθόδους παρακράτους, με εκβιασμούς δικαστών και παραβίαση προσωπικών δεδομένων».

Ο κ.Βενιζέλος προειδοποίησε ότι η κυβέρνηση παραβιάζει αρχές της ΕΕ και πρόεβλεψε ότι η χώρα θα έχει την τύχη της Πολωνίας και της Ουγγαρίας που κάθισαν στο σκαμνί για θέματα Δικαιοσύνης και ΜΜΕ.

Ποτάμι: Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποφασισμένο να φιμώσει όσους θεωρεί ότι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια του

Το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους προκειμένου να φιμώσει όλους όσοι θεωρεί ότι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά του» σχολιάζει Το Ποτάμι, με αφορμή τη στοχοποίηση δικαστικού του ΣτΕ.

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής Νομικής (!) κ. Παρασκευόπουλος διέταξε πειθαρχική έρευνα σε βάρος μέλους της Ολομέλειας του ΣτΕ, εν μέσω μάλιστα των συνεδριάσεων του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Η έρευνα αφορά δημοσιεύματα που -όλως τυχαίως- ήρθαν στη δημοσιότητα πρόσφατα και αφορούν θέματα που σχετίζονται με την προσωπική ζωή του συγκεκριμένου δικαστικού λειτουργού, ο οποίος - επίσης όλως τυχαίως – σύμφωνα με δικαστικές διαρροές αμφισβητεί τη συνταγματικότητα του νόμου Παππά» προσθέτει η Σεβαστουπόλεως, και καταλήγει:

«Απ' ό,τι φαίνεται το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους προκειμένου να φιμώσει όλους όσοι θεωρεί ότι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδιά του».
Τσακυράκης: Μαφιόζικες ενέργειες

Και ο συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης - άνθρωπος με πολλές αριστερές περγαμηνές - σε ανάρτησή του στο facebook κάνει λόγο για «μαφιόζικες ενέργειες» αν αληθεύει πως η πειθαρχική έρευνα σε βάρος του ανώτατου δικαστικού του ΣτΕ σχετίζεται με την θέση του για τις τηλεοπτικές άδειες.

thetoc.gr