Log in
A+ A A-

Εκδίδονται τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί

Την έκδοση τριών Τούρκων στρατιωτικών από τους 8 που βρέθηκαν στην Ελλάδα λίγες ώρες μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο και ζήτησαν άσυλο ,αποφάσισε την Τρίτη το Συμβούλιο Εφετών.Μόλις τη Δευτέρα είχε αρνηθεί την έκδοση άλλων τριών αλλά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών άσκησε έφεση κατά αυτής της απόφασης.

Τα... παράδοξα

Αν και η εισαγγελέας που ήταν η ίδια εισηγήθηκε την απόρριψη της έκδοσής τους ωστόσο το δικαστήριο ( είχε διαφορετική σύνθεση) δέχθηκε τις τρεις από τις τέσσερις κατηγορίες που αποδίδονται στους τούρκους στρατιωτικούς.

Ειδικότερα το Συμβούλιο Εφετών, αποφάσισε την έκδοση τους για τα αδικήματα της προσπάθειας κατάλυσης του πολιτεύματος, απόπειρας παρακώλυσης της συνεδρίασης του Κοινοβουλίου και για λεηλασία, αρπαγή, του ελικοπτέρου με το οποίο έφθασαν στη χώρα μας.

Αντίθετα δεν έκανε δεκτό το αίτημα των τουρκικών αρχών ως προς το σκέλος που αφορούσε την κατηγορία ότι οι τρεις Τούρκοι αξιωματικοί μετείχαν σε απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Προέδρου.

Μετά την καταδικαστική απόφαση αναμένεται να υποβληθεί έφεση από τους τρεις τούρκους στρατιωτικούς που θα εξακολουθήσουν να κρατούνται.

Τις προσεχείς ημέρες θα εκδικαστεί η υπόθεση των υπόλοιπων δύο Τούρκων.

Εφεση για τους άλλους τρεις - Εντός 8 ημερών θα αποφασίσει ο Αρειος Πάγος

Έφεση κατά της χθεσινής απόφασης του Συμβουλίου Εφετών να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι άλλοι τρεις εκ των οκτώ αξιωματικών που έφθασαν στη χώρα μας με ελικόπτερο μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, άσκησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αντώνης Λιώγας.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί εκ νέου από το Β' Τμήμα του Αρείου Πάγου, το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, πρέπει να αποφασίσει για την τύχη των τριων εκζητουμένων εντός οκτώ ημερών.

Συνολικά οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί το νύχτα του πραξικοπήματος στη γείτονα είχαν διαφύγει με ελικόπτερο και είχαν φτάσει στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας πολιτικό άσυλο.

thetoc.gr