Log in
A+ A A-

Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της

«Θα πρέπει να ολοκληρωθεί η β' αξιολόγηση για να προχωρήσουμε και αυτό είναι ευθύνη της Ελλάδας». Αυτό δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

«Έχει φτάσει ο χρόνος να κάνει η Ελλάδα αυτά που έχει συμφωνήσει. Ο χρόνος γίνεται πιεστικός» σημείωσε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω τις σκέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν έχει κάνει όσα έχει δεσμευτεί. Έχει φτάσει ώρα να το κάνει. Το ΔΝΤ θα τηρήσει αυτά που έχουν αποφασιστεί».

Όπως εκτίμηση ο ίδιος, δε θα υπάρξουν σημαντικές αποφάσεις σήμερα, ενώ υποστήριξε αναμένεται να αναλωθεί πολύς χρόνος για το θέμα της Ελλάδας στις συζητήσεις των υπουργών Οικονομικών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν έχει την πρόθεση να κάνει ο ίδιος την εργασία των Θεσμών, είπε χαρακτηριστικά ότι η δυσκολία είναι στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων.

Ντομπρόβσκις: Συζητάμε τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν συμμετοχή του ΔΝΤ

Από την πλευρά του, ο Βλ. Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι θα συζητηθεί η κατάσταση στην Ελλάδα.

Όπως είπε, η οικονομική κατάσταση στη χώρα βελτιώνεται σταδιακά. Η οικονομία πέρυσι πήγε ελαφρά καλύτερα απ' όσο περιμέναμε προηγουμένως και η χώρα υπεραπέδωσε σημαντικά έναντι των δημοσιονομικών στόχων, ενώ θα πιάσει τους στόχους της φετινής χρονιάς, τόνισε ο Βλ. Ντομπρόβσκις.

Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη δουλειά για τα εκκρεμή μέτρα του 2018, αλλά αυτό μπορεί να γίνει αλλά χρειάζεται προσπάθεια και από τις δυο πλευρές για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση.

Βλέπουμε ότι η Ελλάδα είναι σε σωστή τροχιά για να πιάσει τον στόχο του 3,5% το 2018 και θα συζητήσουμε ποια πρέπει να είναι η δημοσιονομική τροχιά μετά το 2018 και ποια πιθανά προληπτικά μέτρα ή μηχανισμός θα πρέπει να προβλεφθεί για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

thetoc.gr