Log in
A+ A A-

Τα 3 σενάρια της ΕΛΑΣ για την ενέδρα θανάτου στα Γλυκά Νερά

Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζουν οι αστυνομικές αρχές για την ενέδρα θανάτου του 46χρονου μπράβου Βασίλη Γρίβα έξω από σχολείο στα Γλυκά νερά. Σημειώνεται ότι ο 46χρονος φέρεται να βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο και μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο.

Στο σημείο βρέθηκαν 8 κάλυκες των 9mm και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις οι δράστες ήταν τέσσερις, επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο έχει βρεθεί καμμένο στην οδό Αγαμέμνονος περίπου 600 μέτρα από το σημείο. Από εκεί οι δράστες έφυγαν με μοτοσυκλέτες.

Αποφασισμένοι και με σχέδιο οι δράστες

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, οι συνολικά τέσσερις δράστες της εκτέλεσης ήταν αποφασισμένοι και με σχέδιο, ενώ κατά τη διάρκεια της διαφυγής του φέρονται να επέδειξαν χαρακτηριστική ψυχραιμία. Οι κινήσεις τους δείχνουν ότι παρακολουθούσαν τον στόχο τους, έχοντας αποφασίσει το πού και το πώς θα χτυπήσουν.

Ο μεγαλόσωμος μπράβος Βασίλης Γρίβας δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μόλις είχε αφήσει το παιδί του στο σχολείο και είχε μπει στο αυτοκίνητό του, όταν κατέφτασαν οι δολοφόνοι του στην οδό Σαλώνων με αυτοκίνητο πιθανότατα κλεμμένο. Ο ένας εξ αυτών κατέβηκε και άδειασε το 9αρι πιστόλι πάνω στο θύμα.

Ο συνεργός του τον περίμενε στο όχημα. Μόλις εκτέλεσε τον 46χρονο πήγε και αυτός στο ΙΧ και από εκεί έφυγαν μέχρι την οδό Αγαμέμνονος που είναι δύο στενά πιο πάνω από το 2ο δημοτικό σχολείο, περίπου 600 μέτρα απόσταση από το σημείο. Εκεί τους ανέμεναν άλλοι δύο συνεργοί τους με μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού. Τους παρέλαβαν και εξαφανίστηκαν με μεγάλη ταχύτητα.

Από τα πυρά τραυματίστηκε μία γυναίκα η οποία δέχτηκε σφαίρα που εξοστρακίστηκε. Πρόκειται για 37χρονη μητέρα παιδιού και η ζωή της δεν κινδυνεύει, καθώς το τραύμα της είναι αριστερά στον ώμο.

Τα τρία σενάρια της ΕΛΑΣ

Ήδη οι Αρχές έχουν σχηματίσει την πρώτη εικόνα για το φόνο. Τρία είναι τα επικρατέστερα σενάρια. Το πρώτο είναι η δολοφονία Γρίβα να σχετίζεται με τη φονική απόπειρα με μαχαίρι εις βάρος γνωστού βαρυποινίτη μέσα στις φυλακές. Πρόκειται για σκληρό "νονό" με τον οποίον είχε παλιότερα σχέσεις το θύμα.

Το δεύτερο σενάριο είναι να εμπλέκονται οι άνθρωποι που εκτέλεσαν τον επιχειρηματία Μιχάλη Γιατράκη στον Άλιμο. Ο Γιατράκης ήταν ιδιοκτήτης μπαρ αλλά και αθλητής του body building, ενώ η δολοφονία του είχε γίνει ενώ εκείνος βρίσκονταν μέσα στο τζιπ του, στην οδό Κεφαλληνίας. Τον επιχειρηματία είχαν πυροβολήσει με καλάσνικοφ το οποίο το άφησαν στο όχημα που βρέθηκε μετά καμμένο. Ο Γιατράκης είχε συλληφθεί και φυλακιστεί το 2009 για εμπόριο ναρκωτικών.

Το τρίτο σενάριο είναι το θύμα να "ετοιμάζονταν" να σκοτώσει κάποιον αλλά τον πρόλαβαν.

Σε κάθε περίπτωση, ήταν ένας εύκολος στόχος σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, καθώς είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα και ήταν μόνος του, χωρίς ισχυρές συμμαχίες. Το προηγούμενο βράδυ είχε μείνει μόνος του με το 11 χρόνων γιο του και τον πήγε το πρωί στο σχολείο. Τον Γρίβα τον είχα πυροβολήσει ξανά το 2003 άγνωστοι στον Πειραιά. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα τσαντάκι με πιστόλι, ένα πορτοφόλι και κινητά.

thetoc.gr