Logo
Print this page

Στον «αέρα» το ν/σ για την ταυτότητα φύλου - Δεύτερες σκέψεις από τη ΔΗΣΥ

Στο κενό ενδέχεται να πέσει το βασικό άρθρο του νομοσχεδίου για την νομική αλλαγή ταυτότητας φύλου καθώς η Δημοκρατική Συμπαράταξη πρόκειται να πάρει τις τελικές αποφάσεις της αύριο το πρωί σε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου του κόμματος.

 

Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων να καταψηφίσουν το άρθρο για τους ανηλίκους και κατ' επέκταση τις ρυθμίσεις για τους ενήλικες (περιλαμβάνονται στην ίδια διάταξη του άρθρου 3) η κυβέρνηση χρειάζεται οπωσδήποτε την σύμπραξη και άλλων κοινοβουλευτικών ομάδων προκειμένου να υπερψηφιστεί η νομοθετική της πρωτοβουλία.

Με δεδομένο ότι η ΝΔ θα καταψηφίζει, όπως και η Χρυσή Αυγή αλλά κι το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκούσε στις ψήφους και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αφού οι έξι ψήφοι του Ποταμιού ούτε φτάνουν, αλλά ούτε και επαρκούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει 144 βουλευτές οπότε στην καλύτερη περίπτωση χρειάζεται τουλάχιστον ακόμα επτά βουλευτές για να υπερψηφιστεί το άρθρο και στην χειρότερη 12 αν τελικά οι πέντε δικοί του (Δημήτρης Γάκης, Νίνα Κασιμάτη, Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γενιά και Γιάννης Μιχελογιαννάκης) καταψηφίσουν.

Την ίδια στιγμή δεν είναι δεδομένο ούτε το μαξιλάρι των οκτώ ανεξάρτητων βουλευτών αφού είναι βέβαιο ότι οι δύο πρώην χρυσαυγίτες και ο Νίκος Νικολοπούλος δεν πρόκειται να κάνουν την έκπληξη.

Έτσι η κυβέρνηση επαφιέται στην χείρα βοηθείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία είχε δηλώσει ότι θα υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο.

Η αίσθηση που υπήρχε έως σήμερα ήταν ότι η ΔΗΣΥ θα υπερψήφιζε και το άρθρο- κορμό του νομοσχεδίου που περιείχε όλες τις θεσμικές προυποθέσεις για την νομική αλλαγή ταυτότητας φύλου για ανήλικους και ενήλικες.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα δεν έχει κλείσει. Η Φώφη Γεννηματά έχει δεχθεί εισηγήσεις για καταψήφιση του άρθρου. Οι υπέρμαχοι της πρότασης αυτής υπενθυμίζουν την απόφαση του κόμματος να μην ψηφίζουν νομοσχέδια τα οποία δεν στηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο το πρωί. Ευνόητο είναι ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέμενε από τους 19 βουλευτές της ΔΗΣΥ να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά.

Σήμερα πάντως υπήρξε το πρώτο «όχι» έστω και με αστερίσκους. Ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Δημήτρης Κρεμαστινός σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό κατέστησε σαφές ότι αν το νομοσχέδιο παραμείνει ώς έχει δεν πρόκειται να το ψηφίσει. «Στην καλύτερη περίπτωση θα απόσχω της ψηφοφορίας» ενημέρωσε.

Μοναδική σωτηρία για την κυβέρνηση, υπό προϋποθέσεις , είναι να λείπουν πολλοί βουλευτές από την ονομαστική ψηφοφορία, εφόσον αυτή ζητηθεί και γίνει, και έτσι το άρθρο να περάσει με μικρή πλειοψηφία.

thetoc.gr

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design