Log in
A+ A A-

Καμμένος: "Ταβάνι το 1.1 δισεκατομμύριο για τα F16"

Διευκρινήσεις για το ποσό των 2.4 δις, που δόθηκε στην δημοσιότητα σχετικά με την αναβάθμιση του στόλου των F16, έδωσε στους δημοσιογράφους ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το ελληνικό δημόσιο δεν πρόκειται να χρεωθεί περισσότερο από 1.1 δις ευρώ.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος προσδιόρισε το μάξιμουμ κόστος στο 1.1, τονίζοντας ότι πρόκειται για 700 εκατομμύρια "καθαρά" και 400 εκατομμύρια που θα είναι και τα fees για το αμερικανικό δημόσιο.  Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι το ποσό αυτό θα δοθεί σε βάθος χρόνου, πιθανόν και δεκαπενταετίας.

Επίσης, ανέφερε ως παράδειγμα την αντίστοιχη περίπτωση της αναβάθμισης επί Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου, η οποία κόστισε 1,4 δις, παρά το γεγονός ότι το εγκεκριμένο πρόγραμμα ανερχόταν στα 2,9 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση γίνεται για 85 αεροσκάφη, ενώ το θέμα αναμένεται να διαλευκανθεί περισσότερο κατά την διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον Αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, όπου θα τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα της Σούδας.