Logo
Print this page

Η ιντριγκαδόρικη ερώτηση στον Τσίπρα και η αντίδραση του Τραμπ

Για τον χαρακτηρισμό «διαβολικό», που φέρεται να είχε αποδώσει στον Ντόναλντ Τραμπ πριν τις περσινές αμερικανικές προεδρικές εκλογές, όταν και είχε ευχηθεί να μην τις κερδίσει, ρωτήθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από Αμερικανό δημοσιογράφο.

Πριν πάρει τον λόγο ο κ. Τσίπρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαμογέλασε με νόημα, λέγοντας μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι «αυτό έπρεπε να το ήξερα πριν την ομιλία μου».

Στην συνέχεια, ο Έλληνας Πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως η γνώμη του για τον πρόεδρο Τραμπ έχει αλλάξει, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «ορισμένες φορές φαίνεται 'διαβολικός' αλλά ενεργεί για καλό».

«Διαπίστωσα πριν την συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο ότι η προσέγγισή του στα πράγματα μπορεί μερικές φορές να μοιάζει...διαβολική αλλά γίνεται για καλό. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η συνάντηση μαζί του ήταν εξαιρετικά γόνιμη δεν αισθάνθηκα στιγμή ότι απειλούμαι», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε πως «υπήρχε μια νευρικότητα σε διάφορες χώρες του κόσμου» για εκείνον, τόνισε όμως ότι έχει άριστη συνεργασία με τους ηγέτες πολλών χωρών εξ αυτών.

Πάντως, απέδωσε τη νευρικότητα αυτή στο δόγμα «Πρώτα η Αμερική» και την πρόθεσή του «να μην επιτρέψει να πέσουν οι ΗΠΑ θύμα εκμετάλλευσης από άλλες χώρες, όπως συνέβαινε στο παρελθόν», αναφέρόμενος σε μια προεκλογική του θέση ενάντια σε οικονομικές και άλλες συμφωνίες τύπου NAFTA.

Σε κάθε περίπτωση, υπήρξε η εντύπωση πως είτε η ερώτηση καθαυτή είτε η παλαιότερη δήλωση του κ. Τσίπρα εκνεύρισαν εν μέρει τον Αμερικανικό Πρόεδρο.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design