Log in
A+ A A-

Τσίπρας: Βγαίνουμε από τα μνημόνια - Το 2019 οι εκλογές

Σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε πως το 2018 "θα είναι η χρονιά της Ελλάδας", ενώ τόνισε για μία ακόμα φορά πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταρθμό Realfm, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης.

 

"Δεν με αφορούν ιδιαίτερα οι εδώ και πολλές φορές λανθασμένες εκτιμήσεις της αντιπολίτευσης για την ημερομηνία των εκλογών. Έχω δηλώσει επανειλημμένως ότι αυτές δεν θα είναι το '18, θα είναι το '19, στο τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της κυβέρνησης".

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην μετά το μνημόνιο εποχή, το ονοματολογικό για την ΠΓΔΜ και τις σχέσεις με την Τουρκία. "Το χειρότερο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να μη συνομιλεί, να μην έχει κανάλια επικοινωνίας και επαφής, να μην προσπαθεί τα προβλήματα τα υπαρκτά να τα αντιμετωπίσει" τόνισε ο πρωθυπουργός σε σχέση με την Τουρκία, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι δεν έχει αυτή τη λογική και πως ορθά έως σήμερα έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας παρά τις υπαρκτές διαφορές μεταξύ των δύο χωρών. Όσο για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Τσίπρας δήλωσε αισιόδοξος.

"Μπορούμε να διαχειριστούμε με αποτελεσματικότητα και με ευθύνη ένα θέμα το οποίο μας κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις" είπε και πρόσθεσε ότι στον βαθμό που υπάρχει πράγματι από την άλλη πλευρά η επιθυμία να γίνουν βήματα, ("μένει να τα δούμε όμως αυτά"), μπορούν να γίνουν και βήματα διεξόδου.

thetoc.gr