Log in
A+ A A-

Τζανακόπουλος για Σκόπια: Θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί

Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για λύση του ονοματολογικού, δήλωσε ο κτυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σημειώνοντας πως μένει να δούμε αν οι καλές προθέσεις της κυβέρνησης της γείτονος, θα αποδειχτούν στην πράξη «Απόλυτη βούληση της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η δημιουργία όρων για ευρύτερη δυνατή κοινοβουλευτική συναίνεση για το ονοματολογικό».
 
Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι μετά το πέρας της διαπραγμάτευσης θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.
 
Το 2018 είναι το έτος κατά το οποίο κλείνει οριστικά και αμετάκλητα η σκληρή περίοδος των μνημονίων και της λιτότητας, που αφήνει μεγάλες πληγές στην ελληνική κοινωνία και οικονομία» ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.
 
Όμως, από το τελευταίο τρίμηνο του 2018 και έπειτα η Ελλάδα θα επιταχύνει τα βήματα προς την ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά βεβαίως και την αποκατάσταση των αδικιών που προκλήθηκαν εντός της οκταετίας, πρόσθεσε.
 
Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η ψήφιση των προαπαιτουμένων θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και στις 22 Ιανουαρίου θα συγκληθεί το προγραμματισμένο Eurogroup, το οποίο θα κληθεί να εγκρίνει την τελική συμφωνία και να δώσει το πράσινο φως στον ESM για την επόμενη εκταμίευση. Από εκεί και πέρα, με την τυπική ολοκλήρωση και της τρίτης αξιολόγησης, θα ξεκινήσουν οι προβλεπόμενες διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους.
 
Η Ελλάδα εισέρχεται στη νέα χρονιά με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις και με μία ιεραρχημένη και επεξεργασμένη στρατηγική εξόδου από την οκταετή περιπέτεια, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να συμπληρώσει: «Είναι δεδομένο ότι η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής προκαλεί παροξυσμό σε αυτούς που βλέπουν το ένα μετά το άλλο τα σενάρια αποσταθεροποίησης να καταλήγουν στο καλάθι των αχρήστων. Η αλήθεια είναι ότι το μοναδικό πράγμα που αποσταθεροποιείται με θαυμαστή συνέπεια τους τελευταίους μήνες στη χώρα είναι η πολιτική στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
 
thetoc.gr