Logo
Print this page

Η δικαιολογία Τσακαλώτου για τις fast track διαδικασίες στα προαπαιτούμενα

Το επικείμενο Eurogroup της 22ης Ιανουαρίου επικαλέστηκε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προκειμένου να υπεραμυνθεί των διαδικασιών fast track που ακολουθεί η Βουλή αναφορικά με τη συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.

 

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι πριν από την συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών θα πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπρόσωποι των Θεσμών να έχουν στα χέρια τους το ψηφισθέν νομοσχέδιο ώστε να κάνουν και τη σχετική εισήγηση προς τα μέλη του Eurogroup.

Ο ίδιος αναγνώρισε πάντως ότι το νομοσχέδιο είναι μεγάλο και ότι πράγματι κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να γίνει πιο αναλυτική συζήτηση.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι εισηγητές της συμπολίτευσης αποδέχθηκαν τις εξηγήσεις του υπουργού.

Αντίθετα ο Χρήστος Δήμας (ΝΔ) μίλησε για απαξίωση του Κοινοβουλίου και της Δημοκρατίας, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι στο πλήθος των διατάξεων που έχει καταθέσει είναι πολλές άσχετες με τα προαπαιτούμενα.

Ανάλογο ήταν και το πνεύμα των άλλων εισηγητών της αντιπολίτευσης.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (ΔΗΣΥ) ανέφερε ότι υπάρχουν άσχετες ρυθμίσεις μέχρι και για μανικιουρίστες και κομμωτές. Δεν παρέλειψε πάντως να ρίξει το καρφί του προς την αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας την ότι ανυπομονεί να ψηφίσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο για τις απεργίες.

Οξύτατος ήταν ο Νίκος Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ) με βασική αιχμή στην ομιλία του τις διατάξεις για τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τσακίζει την εργατική τάξη στο όνομα των καπιταλιστών.

Ο Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων) ζήτησε την απόσυρση των άσχετων διατάξεων ενώ και ο Γιώργος Μαυρωτάς (Ποτάμι) είπε ότι υπάρχουν διατάξεις που αφορούν έως και ραδιοφωνικούς σταθμούς αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Απαντώντας ο Ευκλείδης Τσακλώτος αντέτεινε απευθυνόμενος κυρίως προς την Χρήστο Δήμα ότι επί των ημερών των κυβερνήσεων του Αντώνη Σαμαρά (2012) η Βουλή ψήφισε πολυνομοσχέδιο με κατεπείγουσες διαδικασίες που ανέτρεψε μια εβδομάδα αργότερα ΠΝΠ. «Άρα πρέπει να είστε πιο μετριοπαθής» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος απευθυνόμενος προς το κ. Δήμα.

«Θυμηθείτε τι λέγατε τότε. Εσείς να είστε πιο προσεκτικός» απάντησε ο τελευταίος.

Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο Σταύρος Κοντονής (υπουργός Δικαιοσύνης) αλλά και η πρόεδρος της επιτροπής Χαρά Καφαντάρη που σχολίασαν ότι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα ίδια έκαναν.

thetoc.gr

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design