Log in
A+ A A-

Ανυποχώρητη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για το όνομα Μακεδονία

Ανυποχώρητη στο όνομα Μακεδονία δηλώνει σύμφωνα με πληροφορίες η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ωστόσο να τάσσεται κατά των λαοσυνάξεων.

 

«Το θέμα μας αγγίζει το παρακολουθούμε με αγωνία και συγκίνηση, δεν είναι μόνο εθνικό και πολίτικο, είναι και εκκλησιαστικό» είπε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τάχθηκε σαφώς κατά των συλλαλητηρίων.

«Είμαστε ανυποχώρητοι στη λέξη "Μακεδονία"», ήταν η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Με δημόσια δήλωσή του μετά την συνεδρίαση ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου, Εμμανουήλ ανέφερε : «Παραμένουμε σταθεροί ως Χριστιανοί και ως Έλληνες για ό,τι έχουμε αποφασίσει». Αλλά ξεκαθάρισε «Η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη. Ούτε με συλλαλητήρια, ούτε με πολέμους».

Την Τρίτη πρώτη ημέρα των εργασιών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο κ. Ιερώνυμος είχε επισημάνει : «το ζήτημα είναι ένα εθνικό θέμα που δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την Εκκλησία της Ελλάδος».

«Σε ένα τέτοιο εθνικό θέμα, βασικό γιατί την πατρίδα μας, δεν μπορεί η εκκλησία να μείνει αδιάφορη θα πάρει και αυτή τη θέση της. Όχι τόσο ως προς τη γενικότερη τοποθέτηση και λοιπά, αλλά ως προς το όνομα οπωσδήποτε. Πιστεύω ότι αύριο θα υπάρχει ανακοίνωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος.

thetoc.gr