Logo
Print this page

«Αδειάζει» Καμμένο ο Βούτσης: Όχι σε δημοψήφισμα για τα Σκόπια

Νέες αποστάσεις από Πάνο Καμμένο και τη θέση του για την διενέργεια δημοψηφίσματος για την ονομασία των Σκοπίων απο τον Πρόεδρο της Βουλής.

 

Ο Νίκος Βούτσης σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες εμφανίστηκε αρνητικός στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος τονίζοντας ότι δεν έχει υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι θα είναι η Βουλή το επίκεντρο των εξελίξεων θέλοντας με αυτό τον τρόπο να καταδείξει ότι το ζήτημα της ονομασίας δεν θα γίνει αντικείμενο λαικής σφυγμομέτρησης.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του ότι η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν αναχώματα παρόμοια με εκείνα που εμφανίζονται στην γειτονική χώρα με στόχο να μην υπάρξει λύση. «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που τρίβουν τα χέρια τους. Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να υπάρξουν τέτοια αναχώματα» είπε.

Εκτίμησε τέλος ότι μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις νωρίτερα από τον Ιούνιο, ενώ ανέφερε ότι οι συσχετισμοί στην γειτονική χώρα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Υπενθυμίζεται ότι στο ζήτημα του δημοψηφίσματος πήρε θέση χθες και ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος.

«Δεν καταλαβαίνω τη φιλολογία περί δημοψηφίσματος», τόνισε «φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας την πρόσφατη αναφορά του πρόέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας. Σε τοποθέτηση του στη Βουλή ο Γιώργος Βαρεμένος σημείωσε ακόμη πως δεν κατανοεί ούτε την ακατάσχετη ονοματολογία δίκην πολιτικού τζόγου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Δεν κατανοώ αυτή τη φιλολογία διότι υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να αρχίσει ο χορός των τεράτων. Να δώσουμε δηλαδή την ευκαιρία στον τυχοδιωκτισμό να μετρήσει τα όριά του; Αυτό θέλουμε; Αυτό επιτάσσει η σημερινή ιστορική συγκυρία;».

thetoc.gr

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design