Log in
A+ A A-

Δέκα τελικά οι κάλπες της Novartis - Η απόφαση της Διάσκεψης

Δέκα θα είναι τελικά οι κάλπες που θα στηθούν την Τετάρτη στην συζήτηση και ψήφιση της πρότασης για σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην Ολομέλεια της Βουλής για την υπόθεση Novartis. H συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας) κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης των Προέδρων που συνεδρίαση στη Βουλή για το θέμα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της αντιπολίτευσης, κατά κύριο λόγο της ΝΔ και της ΔΗΣΥ, ήταν για μία κάλπη. Η συγκεκριμένη πρόταση φέρεται να βρίσκει σύμφωνη και την Ένωση Κεντρώων, ενώ το ΚΚΕ και οι Χ. Αυγή δεν εξέφρασαν γενικώς κάποια ιδιαίτερη ένσταση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης επέμεινε στις δέκα κάλπες, με την αντιπολίτευση να ζητά γνωμάτευση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής. Εν συνεχεία, ο κ. Βούτσης φέρεται να ενημέρωσε προφορικά τους συμμετέχοντες στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι η επιστημονική επιτροπή της Βουλής ανέφερε πως οι 10 κάλπες δεν είναι παράτυπες, ωστόσο η αντιπολίτευση επανήλθε λέγοντας πως το ζήτημα είναι ποιο ερώτημα ετέθη στην επιτροπή και απάντησε έτσι.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης επρόκειτο να συζητηθεί και το θέμα χρονικής διάρκειας της αυριανής συνεδρίασης στην Ολομέλεια, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες εάν ο προσδιορισμένος χρόνος των 13 ωρών θα είναι αρκετός για να μιλήσουν και τα 53 άτομα που πρέπει να μιλήσουν. Υπήρχαν δε εισηγήσεις να «κοπεί» ένας από τους δύο κύκλους των εισηγητών των κομμάτων. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν ελήφθη κάποια συγκεκριμένη απόφαση επί του θέματος αυτού.

thetoc.gr