Logo
Print this page

Μητσοτάκης στη Βουλή: Ανεύθυνη η κυβέρνηση στα εθνικά θέματα

Με ιδιαίτερα σκληρό λόγο από το βήμα της βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και την τουρκική προκλητικότητα στο σύνολό της με βαση τα περιστατικά της περιόδου.

 

Η επίθεση στην κυβέρνηση ήταν δριμτατη από την αρχή της ομιλίας του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε κατηγορίες για ανευθυνότητα και προχειρότητα στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφερόμενος δε στο τελευταίο συμβάν στον Εβρο απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα τον ρώτησε αν είναι ευχαριστημένος από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

«Θέλω να εκφράσω τη στήριξή μου στους δύο αξιωματικούς και τις οικογένειες τους. Η συνεχιζόμενη κράτησή τους είναι απαράδεκτη και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τις ήδη τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Αναρωτιέμαι εάν εξακολουθείτε να αισθάνεστε ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν. Οι ευθύνες σας είναι βαριές. Δείξατε αναξιοπιστία απέναντι σε όλους. Υποτιμήσατε το περιστατικό της σύλληψης των δύο αξιωματικών όπως και τον προκλητικό εμβολισμό του σκάφους του λιμενικού».

«Στην οικονομία σας πληρωσαμε με 2 άχρηστα μνημόνια στα εθνικά θέματα όμως μπορεί να είναι περισσότερο επικίνδυνο», σχολίασε προσθέτοντας πως ζητούμε «σύσταση Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας όπως εχουμε προτείνει από το 2016», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δεν διαπραγματευόμαστε σπιθαμή ελληνικής γης, τόνισε.

Να πορευτούμε με 3 αρετές την ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση - εμπιστοσύνη και ενότητα του λαού

Για την Προανακριτική

Μην τολμήσετε να κλείσετε άρον αρον την επιτροπή, να λάμψει η αλήθεια και να φανεί το μέγεθος της σκευωρίας. Η στάση και τα επιχειρηματα σας είναι αξιοθρήνητα, σχολίασε προσθτοντας πως κρύβεστε σε μια κυβερνητική πλειοψηφία, που όμως σύντομα θα λήξει. Φοβάστε την πραγματικότητα, πρόσθεσε.

Πηγαίνετε να αποπροσανατολίσετε από την αλήθεια και την πραγματικότητα, ενώ η δική μας πρόταση γινετε για την δική σας πολιτική δειλία εξαιρώντας τους δικούς σας. Η επιτροπή θα επρεπε να ειναι μια και να εξετάζει τα πεπραγμένα όλων και των δικών μας και των δικών σας. Κάτι το οποίο απορρίψατε.

Η χώρα γίνεται ένα απέραντο δικαστήριο για το χθες με ευθύνη του κου Τσίπρα. Δεν ενδιαφερεστε αν αυτό επηρεάζει τη χώρα και τη συνοχή είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «για εσάς υπάρχουν ή όχι πολιτικές ευθύνες για τα πεπραγμένα σας το 2015-18;»

Τα πεπραγμένα όλων τα πιστωνουν ή τα χρεώνουν οι πολίτες μόνος με έναν τρόπο Τις εκλογές. καντε εκλογες αν τολμάτε και θα δείτε τι σας χρεώνει ο ελληνικός λαός

«Επί της αρχής δεν υφίσταται κανένα ηθικό πλεονέκτημα. Είστε τυχοδιώκτες της πολιτικής και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι η εξουσία. Δεν σας ενδιαφέρει η αλήθεια δεν σας ενδιαφέρει η απόδοση ευθυνών. Συντηρείται συστηματικά τοξικότητα γιατί αυτό θεωρείται πως σας ευνοεί. Προσπαθείτε να αλώσετε το κράτος διορίζοντας από τις πόρτες και τα παράθυρα», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

Χαρακτήρισε δε μνημείο πολιτικού κυνισμού την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες για το ΑΣΕΠ.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design