Log in
A+ A A-

Μητσοτάκης: Ανίκανος και επικίνδυνος ο Καμμένος

Την έκδηλη ανησυχία του για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ. Παράλληλα επιτέθηκε με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Πάνο Κάμμενο για την στάση του και την ρητορική που ακολουθεί απέναντι στην Άγκυρα.

 

«Είναι επικίνδυνος και ανίκανος να υπηρετήσει τα εθνικά θέματα. Δεν ελέγχει αυτά που λέει. Ασκεί εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση. Είναι επιπόλαιο να νομίζουν κάποιοι ότι απαντώντας στον Ερντογάν με τρόπο που αυτός θα ήθελε νομίζουν ότι θα πετύχουν να συσπειρώσουν την κυβέρνηση. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να τον απομακρύνει γιατί είναι δεμένοι χειροπόδαρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξη στον RealFm.

Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος για το χρονικό διάστημα που μπορεί να μείνουν φυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοί στην Ανδριανούπολή: «φανταστείτε πως αισθάνονται γονείς όταν ακούνε ότι θα μείνουν 15 χρόνια φυλακές. Με πόση απερισκεψία μιλά ώστε να ενισχύσει δική του εικόνα.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις κινήσεις που έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστέρησε να διεθνοποίηση το θέμα.

«Ο Ερντογάν ρίχνει συνεχώς λάδι στη φωτιά. Δεν έχουμε λόγο να ενδίδουμε στην προσπάθεια Τουρκίας να αυξήσει ένταση». Επίσης χαρακτηρίζει λανθασμένο τον χαρακτηρισμό «Σουλτάνος» που χρησιμοποιεί το Μαξίμου.

«Ζητώ αυτοσυγκράτηση από όλους. Όχι μόνο από τους πολιτικούς αλλά και από τους δημοσιογράφους. Δεν είναι χρήσιμα τα πρωτοσέλιδα στα όρια πολέμου. Ψυχραιμία και ενότητα χρειαζόμαστε και είναι κάτι που δεν το μπορεί η κυβέρνηση».

Όσον αφορά το Σκοπιανό και την στάση του υπουργού Εξωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαίωσε τις πληροφορίες του TheToc ότι ο Νίκος Κοτζιάς ενημέρωσε τον Γιώργο Κουμουτσάκο με SMS. «Ήταν απρεπής ο τρόπος» είπε και πρόσθεσε «συναίνεση για να υπάρξει χρειάζονται δύο. Η απάντηση του κ. Τσίπρα στην αρχική μου προσπάθεια ήταν λασπομαχία, στοχοποίηση των πολιτικών αντιπάλων και των οικογενειών τους, πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια από υπόγεια Μαξίμου. Στόχος μου είναι να αφήσω πίσω την τοξικότητα».

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση άνοιξε το Σκοπιανό με στόχο να διχάσει την αντιπολίτευση κάνοντας μυστική διπλωματία «Δεν σεβάστηκαν τις ευαισθησίες του ελληνικού λαού. Τους περιφρόνησε και όσους διαδήλωσαν τους χαρακτήρισαν ακροδεξιούς».

Επανέλαβε την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είναι οι αλλαγές στο Σύνταγμα κάτι που - όπως είπε - έθεσε εκ των υστέρων η κυβέρνηση. «Να πετύχουμε συμφωνία αλλά δεν θα ενώσουμε σκοπιανούς για να διχάσουμε Έλληνες».

Στο ερώτημα για το τι θα πράξει η ΝΔ αν έρθει η συμφωνία στην βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε «Θα εξετάσουμε την οποιαδήποτε συμφωνία. Δεν έχω προεξοφλήσει τίποτα. Κινήσεις κυβέρνησης καθιστούν δύσκολη την οποιαδήποτε συμφωνία. Επιφυλασσόμαστε να δούμε τι θα φέρουν στη βουλή.»

Για τα ανοίγματα προς την κεντροαριστερά ο Πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε τα σενάρια περί συμμετοχής στελεχών του ΠΑΣΟΚ στα γαλάζια ψηφοδέλτια.

«Η ΝΔ δεν θα μπορούσε να φιλοξενήσει στα ψηφοδέλτια στελέχη προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε την ανανέωση, προχωράμε το μητρώο στελεχών. Αυτούς με ενδιαφέρει να εντάξω στα ψηφοδέλτια ΝΔ. αυτή είναι η πραγματική ανανέωση που χρειάζεται ο τόπος».

Παράλληλα τόνισε πως στόχος του στην περίπτωση που αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας ειναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα επιδιώξω τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις. Ο τρόπος δεν θα μείνει ακυβέρνητος σε κάθε περίπτωση για να πάμε σε κατστροφικές εκλογές με απλή αναλογική. Δέσμευση η αλλαγή εκλογική νόμου. Θα υπερψηφιστεί και από άλλα κόμματα.»