Logo
Print this page

Τσίπρας: Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία

«Με τον Ζόραν Ζάεφ είχαμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση μετά το δείπνο χθες το βράδυ έως σχεδόν τις πρώτες πρωινές ώρες, είχαμε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις, άλλωστε η πρόοδος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στο Σούνιο, ήταν ουσιαστική», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Σόφια.

 

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα που χρήζουν διευκρίνισης.«Χρειάστηκε να ξενυχτήσουμε. Έχουμε διανύσει μεγάλη απόσταση,αλλά υπάρχει ακόμη απόσταση να διανυθεί. Εξετάζουμε όλες τις λεπτομέρειες, πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία αλλά δεν είμαστε ακόμη σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία. Θα ήταν κοινή μας επιδίωξη να έχουμε ένα αποτέλεσμα που να προλαβαίνει τη Σύνοδο Κορυφής στο τέλος Ιουνίου και λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις χθεσινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «πάντα τα τελευταία βήματα της διαπραγμάτευσης είναι και τα πιο δύσκολα. Άκουσα με χαρά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τοποθετείται υπερασπιζόμενος την εθνική θέση που διαπραγματευόμαστε, αυτή η στάση είναι καλοδεχούμενη, γνωρίζουμε ότι διαπραγματευόμαστε για λογαριασμό όλων των Ελλήνων, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που έχουν μεγαλύτερες ευαισθησίες και διαφωνίες. Η διαμόρφωση ενός κλίματος τουλάχιστον συνεννόησης μόνο θετικά αποτελέσματα θα έχει για την πορεία της χώρας. Είμαι διαθέσιμος προς ενημέρωση για όσους ζητήσουν να έχουν ενημέρωση».

«Ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτε», είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε ερώτηση σε ποια σημεία έχουν συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

«Ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, χωρίς να αλλοιώνουμε τις κόκκινες γραμμές», δήλωσε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι ούτε στο θέμα του ονόματος έχει υπάρξει συμφωνία.

Ερωτηθείς για το όνομα «Άνω Μακεδονία» είπε ότι υπάρχει μια σειρά από προτάσεις, κάποιες εναλλακτικές αλλά τίποτα δεν έχει «κλειδώσει» ούτε στο θέμα του ονόματος.

© 2012 - 2022 NewGreekTV.com

Website Design