Log in
A+ A A-

Καμμένος: Δεν θα βρεθεί λύση στο Μακεδονικό

Την άποψη ότι δεν θα βρεθεί λύση στο Μακεδονικό εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, επαναλαμβάνοντας τη θέση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οποιαδήποτε λύση με σύνθετο όνομα που να περιέχει τον όρο Μακεδονία.

 

Όπως είπε στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9 , θέση της κυβέρνησης είναι πως δεν θα έλθει στην Βουλή καμία συμφωνία προς κύρωση αν προηγουμένως δεν έχουν γίνει αλλαγές στο Σύνταγμα της ΠΓΔΜ.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν τον ενδιαφέρει εάν θα υπάρχει το "Ίλιντεν" ή το "Άνω" στην ονομασία των Σκοπίων. Εφόσον υπάρχει ο όρος Μακεδονία, όπως είπε ο υπουργός Άμυνας, η λύση δεν είναι αποδεκτή για τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

 

Ο Πάνος Καμμένος εκτίμησε πως δεν θα υπάρξει λύση στο ζήτημα με τα Σκόπια και πρόσθεσε ότι και στα Σκόπια πολύ δύσκολα θα υπάρξει πλειοψηφία 2/3 για την αλλαγή ονομασίας, ενώ περιγράφοντας την έως σήμερα πορεία της διαπραγμάτευσης είπε ενώ η ελληνική πλευρά έκανε κάποια βήματα δεν βλέπει να κάνουν και οι Σκοπιανοί το ίδιο.

Ερωτηθείς περί εκλογών, απάντησε: «Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Το πιο πιθανό είναι να γίνουν το φθινόπωρο. Αλλά η δική μου άποψη είναι να γίνουν όλες οι εκλογές μαζί. Να γίνουν εκλογές δημοτικές, περιφερειακές, ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές. Ίσως και τον Μάιο. Θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα της οικονομίας».

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης Καμμένου:
- Πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί λύση. Και πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί λύση γατί οι ίδιοι οι Σκοπιανοί έχουν δημιουργήσει ένα μύθο, με βάση τον οποίο περιφέρονται με το όνομα Μακεδονία. Εγώ δεν θα ψηφίσω ποτέ μια λύση με το όνομα Μακεδονία. Οι ΑΝΕΛ το έχουμε στην ιδρυτική διακήρυξη.

- Πράγματι η Ελληνική πλευρά έκανε βήματα. Οι ίδιοι οι Σκοπιανοί δεν τα κάνουν. Δεν πιστεύω ότι θα δεχθούν ποτέ σε εκλογές να δώσουν τα 2/3 για να αλλάξει το όνομα. Σε κάποια άλλα θέματα έχουν γίνει βήματα.

- Ο κ. Κοτζιάς έχει καταφέρει σε ορισμένα πράγματα να κάνουν πίσω. Σας ξαναλέω ότι εμείς δεν θα δεχθούμε κανένα όνομα με το σύνθετο Μακεδονία. Επιτέλους στις διαπραγματεύσεις, τις διεθνείς διαπραγματεύσεις, αποδέχονται ότι είναι ένα σλαβικό έθνος.

- Φθάσαμε κοντά γιατί πράγματι η Ελλάδα έκανε διαπραγματεύσεις. Κέρδισε το παιχνίδι επίρριψης ευθυνών. Οι ίδιοι αυτοκτονούν. Για εμένα είτε λέγεται προφήτης Ηλίας είτε άνω είτε κάτω λέγεται Μακεδονία. Η χθεσινή δήλωση του κ. Ζάεφ ότι δεν θα κάνει αλλαγή στο σύνταγμα αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε λύση

- Εμένα με αγαπάει ο κ. Τσίπρας. Θα σας θυμίσω ότι όταν ήμασταν στο Βουκουρέστι η δική μου δήλωση ήταν ότι εγώ δεν αποδέχομαι τον όρο Μακεδονία. Εγώ αναρωτιέμαι οι βουλευτές Μακεδονίας της ΝΔ θα αποδεχθούν κάτι τέτοιο;

- Ως κυβερνητικός εταίρος έχω διαχωρίσει τη θέση μου από την πρώτη στιγμή. Εγώ σας διαβεβαιώ η θέση της κυβέρνησης είναι ότι δεν θα γίνει καμία κύρωση από την Ελληνική Βουλή εάν δεν υπάρξει αλλαγή Συντάγματος στα Σκόπια.