Log in
A+ A A-

Επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα: Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008

«Αν κρίνω από την συμμετοχή των βουλευτών σας μεγάλο ενδιαφέρον για το ολιστικό σας σχέδιο δεν βλέπω», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ άρχισε με αναφορά στα φαινόμενα βίας, με αφορμή την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τους βανδαλισμούς Ρουβίκωνα στο ΣτΕ.

«Σήμερα τη συζήτηση σκεπάζει η βία κατά Μπουτάρη και η επίθεση κατά του ΣτΕ. Επίθεση από τη μία σε έναν εκλεγμένο δήμαρχο και από την άλλη σε ένα από τα ανώτατα όργανα της δικαιοσύνης. Με άλλα λόγια διπλό χτύπημα στο δικαίωμα του πολιτη να επιλέγει ποιος τον κυβερνά, να προστατεύεται όταν αδικείται να ζει σε ένα ασφαλές κράτος. Η καταδίκη πρέπει να είναι ρητή και απόλυτη χωρίς αστερίσκους. Αυτό πράξαμε ως ένα εθνικά υπεύθυνο κόμμα από την πρώτη στιγμή», είπε.

«Είναι καιρός να αναμετρηθείτε με το αμαρτωλό παρελθόν σας κ. Τσίπρα. Να καταδικάσετε και τις κρεμάλες των αγανακτισμένων που νομιμοποιήσατε. Με τις ανεκδιήγγητες φράσεις σας «η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν». Να ζητήσετε συγγνώμη για τον διχαστικό σας λόγο», πρόσθεσε.

«Είναι αποτέλεσμα της δική σας αριστερής ιδεοληψίας να διαχωρίζετε τη βία σε αυτή των ακροδεξιών και σε αυτή του συγκεντρωμένου πλήθους».

«Κάψατε την Αθήνα το 2008»
Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέβασε απότομα τους τόνους, επιτιθέμενες προσωπικά στον πρωθυπουργό:

«Δεν σας επιτρέπω κ.Τσίπρα να αφήσετε το παραμικρό υπονοούμενο ότι η ΝΔ έχει οποιαδηποτε σχέση με βία. Εσείς κάψατε την Αθήνα το 2008. Εσείς χαϊδέψατε και αποθρασύνατε τους αγανακτισμένους όταν μιλούσαν για κρεμάλες. Εσείς εξισώνατε τη φυσική βία με τη βία των μνημονίων. Εσείς είστε που 8 χρόνια μετά, δεν τολμήσατε να πείτε λέξη για να τιμήσετε τη μνήμη των δολοφονημένων της Marfin.

Σας καλώ από αυτό το βήμα σήμερα κ. Τσίπρα να πράξετε επιτέλους κάτι αυτονόητο για όλους τους πολίτες. Καταδικάστε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Κυρίως όμως, δεσμευτείτε να το αποδείξετε στην πράξη. Απελευθερώστε τα Εξάρχεια. Tελειώστε με τους Ρουβίκωνες.

Ο Τόσκας μας είπε ότι ο Ρουβίκωνας είναι μωρό που μπουσουλάει. Αρα να υποθέσω ότι η μαμά θα το βοηθήσει να σταθεί στα πόδια του με στοργή και προδέρμ;».

Για την οικονομία
«Με χαρά αποδέχθηκα την πρόταση Γεννηματά για την αποψινή συζήτηση για να παρουσιάσω την αθλια κατάσταση της οικονομίας και να περιγράψω το σχέδιο μας, αλλά και γιατί θεωρώ κ.Γεννηματά οτι βαδίζουμε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και οι πολίτες και τα κόμματα δεν έχουν ενημέρωση», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ενημερώστε μας κ.Τσακαλώτε πόσο νερό βάλατε και σε τι κρασί. Υποψιάζομαι ότι εδώ κρύβονται νέες δεσμεύσεις, που θα βρουν τη θέση τους στο μηχανισμό αυξημένης εποπτείας που θα μας συνοδεύει για χρόνια. Το μνημόνιο δεν τελειώνει τον Αύγουστο, απλώς μεταλλάσσεται. Ενα πλαίσιο παρακολούθησης διαφορετικό από αυτό που έχουν η Πορτογαλία και η Κύπρος».

Αιχμές για Σκοπιανό - Τι απάντησε στη Γεννηματά για τις εκλογές
Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «υπόγειες διαδρομές στο Σκοπιανό». «Είστε υποχρεωμένος κ.Τσίπρα να τοποθετηθείτε για το απαράδεκτο όνομα Μακεδονία του Ίλιντεν και πείτε μας εάν το έχετε απορρίψει ή το συζητάτε ακόμη μυστικά».

Απαντώντας στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είπε: «κ. Γεννηματά δε θα διαφωνήσουμε εάν οι εκλογές πρέπει να γίνουν σε ένα δύο ή τρεις μήνες, εξάλλου εμείς τις ζητάμε εδώ και δύο χρόνια. Εκλογές στις οποίες το συγκεκριμένο σχέδιο θα αναμετρηθεί με τις αερολογίες του ολιστικου σχεδίου».

Επιστρέφοντας τα πυρά στον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Σε αυτές τις εκλογές δε βλέπω να καλείτε τον Ιγκλέσιας των Ποδέμος. Μάλλον θα είναι απασχολημένος στην πισίνα του και δε θα έχει χρόνο να σας διαθέσει.

Συμφωνούμε ότι η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και η κάλπη είναι κάθαρση. Για μια φορά κάντε το σωστό. Η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Η κάλπη από μόνη της είναι μια κάθαρση. Δώστε στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να πάρει θέση. Μην τον δεσμεύσετε για χρόνια για να εξασφαλίσετε μερικούς ακόμη μήνες στην εξουσία».