Log in
A+ A A-

Επίθεση Ελληνοαμερικανική: Τι ψάχνουν οι αρχές για τους 2 συλληφθέντες

Τα αποτελέσματα των ερευνών περιμένουν οι αρχές σχετικά με την υπόθεση των δύο συλλήψεων της 23χρονης και του 26χρονου μετά την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση χθες Τρίτη, και των ευρημάτων ώστε να διαπιστωθεί το μέγεθος και η βαρύτητα της δράσης τους, αν αυτή δηλαδή είναι πιο σύνθετη

 

Οι ερευνες είναι σε εξέλιξη και σχετικά με τα ευρήματα στο σπίτι της 23χρονης βρέθηκαν,ακόμη ένα πιστόλι μάρκας GLOCK, 2 γεμιστήρες, 100 φυσίγγια των 9 mm, αλεξίσφαιρο γιλέκο, θήκη όπλου χειρός και 3 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

Υπενθυμίζεται πως αλεξίσφαιρα γιλέκα, φυσίγγια μικρού διαμετρήματος και κουκούλες full face βρέθηκαν στο σπίτι της 23χρονης που συνελήφθη μαζί με έναν 26χρονο, μέλος ομάδας γνωστού αντιεξουσιαστή, φίλου του Νίκου Μαζιώτη,για το σπάσιμο της τζαμαρίας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης στην οδό Μασσαλίας στο Κολωνάκι.

Ο «αρχηγός» της συγκεκριμένης ομάδας είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του «Επαναστατικού Αγώνα», ενώ η ομάδα του έχει προχωρήσει σε αρκετές εισβολές, προκαλώντας φθορές, ενώ το είχε κάνει ξανά στην Ελληνοαμερικανική Ένωση με πανό και φεϊγβολάν.

Ο 26χρονος και η 23χρονη φίλη του, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα λίγο μετά την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., να επιβαίνουν σε μοτοσυκλέτα στα Εξάρχεια. Σε σακίδιο πλάτης βρέθηκαν μια βαριοπούλα, μπουκάλια χρώματος και μία κουκούλα full face.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκε ότι ο 26χρονος ήταν αυτός που έσπασε την γυάλινη είσοδο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης συμμετέχοντας στην ομάδα των περίπου 10 ατόμων που προέβησαν στην συγκεκριμένη ενέργεια, ενώ επιτέθηκε και σε υπάλληλο τραυματίζοντάς τον ελαφρά αποσπώντας του το τσαντάκι. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες φθορές, ληστεία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απείθεια και άλλα αδικήματα.

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί και τον Ιούλιο του 2016 στο Μαρούσι μετά από συμπλοκές με μέλη της Χρυσής Αυγής, ενώ είχε προηγηθεί και επίθεση στα γραφεία της.

Στο σπίτι της 23χρονης έχουν βρεθεί αλεξίσφαιρα γιλέκα φυσίγγια μικρού διαμετρήματος και κουκούλες full face.