Log in
A+ A A-

Μητσοτάκης: Καταθέτουμε πρόταση δυσπιστίας για το Σκοπιανό

Την προαναγγελθείσα πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης απάντησε ότι κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση, η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής θα ξεκινήσει άμεσα σήμερα στις 18:00 το απόγευμα.

 

«Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι μια κακή συμφωνία. Μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας για πρώτη φορά και αυτό αποτελεί ρίζα αλυτρωτισμού», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ψεύδεστε και σήμερα ακόμα. Πουθενά στη συμφωνία δεν υπάρχει το Severna Makedonija», πρόσθεσε.

«Με τη συμφωνία το κράτος παίρνει γεωγραφικό προσδιορισμό, ο λαός του όχι. Οι κάτοικοι γιατί θα ονομάζονται απλά Μακεδόνες. Έρχεται σε αντίθεση με το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «οι λαϊκές αντιδράσεις πολλαπλασιάζονται. Ο κατήφορος αυτός πρέπει να σταματήσει. Να μην υποθηκευτεί το μέλλον της πατρίδας. Ο κ. Τσίπρας αρνήθηκε να ζητήσει εξουσιοδότηση της Βουλής για να παίζει πολιτικά ανήθικο θέατρο με τον κ. Καμμένο χωρίς να το κουνάει από την καρέκλα. Οφείλω να αποτρέψω τον θεσμικό εκτροχιασμό που οδηγείτε τη χώρα με μια συμφωνία που βλέπτει τα εθνικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση δεν έχει εξουσιότηση και λαϊκή νομιμοποίηση. Η Κ.Ο. της ΝΔ καταθέτει αμέσως μετά τη λήξη της σημερινής συζήτησης πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης».

«Προκαλώ τον κ. Τσίπρα που κρύβεται, αν τολμά, να μετατρέψετε αν τολμάτε την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης, όπως έκαναν όλοι οι προκάτοχοί σας για να επιβεβαιώσουν τη θετική ψήφο της Βουλής και να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να τη στηρίξουν στη συμφωνία».

«Αδιαφορείτε για το γεγονός ότι μια κακή συμφωνία προσφέρει έδαφος σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε έναν ψευδεπίγραφο εθνικισμό. Δική μου προτεραιότητα είναι να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στη διαφύλαξη της ενότητας του ελληνικού λαού. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» είπε μεταξύ άλλων.

«Το πολυνομοσχέδιο είναι 4ο μνημόνιο»
«Το πολυνομοσχέδιο είναι ένα τέταρτο μνημόνιο. Μειώνει μισθούς, συντάξεις και αφορολόγητο. Η κοινωνία έχει πληρώσει πολύ ακριβά αυτήν την κυβέρνηση» ανέφερε νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο και την οικονομία. Και πρόσθεσε: «Προκειμένου να αποκρύψουν την πραγματικότητα οι κυβερνώντες κάνουν πολιτική λέγοντας ψέματα. Μιλούν για τέλος των μνημονίων. Εμείς θα πούμε την αλήθεια. Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι. Πρώτον συνταξιούχοι. Σε λίγους μήνες οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως και δύο συντάξεις. Δεύτερον, χαμηλόμισθοι. Για πρώτη φορά επί δικών σας ημερών θα πληρώσουν φόρο συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα με 500 ευρώ το μήνα. Τρίτον ελεύθεροι επαγγελματίες. Τέταρτον, ιδιοκτήτες ακινήτων σε φτωχότερες συνοικίες. Εσείς που θα καταργούσατε τον ΕΝΦΙΑ τον αυξάνετε ακόμη και στις φτωχότερες γειτονίες».

«Θέλω να θυμίσω τι έλεγε ο Τσίπρας πριν από δύο χρόνια για τα πλεονάσματα. Ότι είναι απολύτως αδύνατον πρωτογενή πλεονάσματα του ύψους του 3% να διατηρηθούν για πολλά χρόνια. Εκτός, έλεγε, αν θέλουμε να πνίξουμε την οικονομία» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ενας πρωθυπουργός που θα έσκιζε τον 3ο μνημόνιο μέσα σε 2 χρόνια έφερε 2 άλλα μνημόνια. Και ένας υπουργός Οικονομικών που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν μειωθεί το αφορολόγητο, θα είναι αυτός που θα το μειώσει. Eιμαι εδώ για να δείξω ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. Εδώ και τρία χρόνια η ΝΔ ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη και συναίσθηση ότι αυτό που προέχει είναι το συμφέρον της πατρίδας. Το έχουμε αποδείξει, όταν το 2015 παίζατε την Ελλάδα στα ζάρια, εμείς βάλαμε πλάτη για σώσουμε τη χώρα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

thetoc.gr