Log in
A+ A A-

Α. Τσίπρας: "Να ρίξει την Κυβέρνηση ο λαός"

Tην άμεση προκήρυξη εκλογών για να βγει η χώρα από το αδιέξοδο ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του προσερχόμενος στο συλλαλητήριο των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΘ και ΕΔΟΘ, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «ήρθε σαν κλέφτης» και εγκαινίασε την 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τού καταλόγισε «πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας».

«Γι' αυτό, όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει ή να φύγει, αν δεν τη διώξει ή δεν τη ρίξει ο ίδιος ο λαός» σημείωσε.

Αναλυτικά η δήλωση Τσίπρα:

«Ο πρωθυπουργός νομίζει ότι επειδή εξαπάτησε μια φορά τον ελληνικό λαό στις περσινές εκλογές, μιλώντας για επαναδιαπραγμάτευση, θα μπορεί να το κάνει διαρκώς. Ήρθε, λοιπόν, σήμερα σε μία πόλη που 'βουλιάζει' στα λουκέτα, στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια και μίλησε για επιτυχία, για τέλος των μνημονίων και για πρωτογενές πλεόνασμα. Στην πραγματικότητα, όμως, δεν πρόκειται για πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά για πρωτοφανές πλεόνασμα κυνισμού, αλλαζονείας, ψεύδους και υποκρισίας».

"Όμως δεν τον πιστεύει πια κανείς. Ακόμη και οι δικοί του άνθρωποι, που βρέθηκαν σήμερα να χειροκροτούν βαριεστημένα στην αίθουσα της Διεθνούς Έκθεσης, που σαν τον κλέφτη ήρθε σήμερα να την εγκαινιάσει, αποφεύγοντας ακόμα και τους δημοσιογράφους. Το μόνο από όσα λέει, όμως, που είναι αλήθεια είναι ότι επιθυμεί να εξαντλήσει τον χρόνο του στην καρέκλα της εξουσίας, εξαντλώντας όμως τις τελευταίες απαντοχές του ελληνικού λαού. Γι' αυτό, όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει ή να φύγει, αν δεν τη διώξει ή δεν τη ρίξει ο ίδιος ο λαός, με τις αντιστάσεις του, με τη δράση του, με τις κινητοποιήσεις του" ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

"Ας μην μείνει, λοιπόν, κανένας μόνος του απέναντι στην κρίση. Ας ενώσουμε όλες μας τις δυνάμεις σε έναν αγώνα για να βρεθεί δημοκρατική διέξοδος στο δράμα που ζει ο λαός μας τρία χρόνια τώρα. Εκλογές άμεσα για να βρεθεί διέξοδος, με την κονωνία όρθια και τη χώρα κυρίαρχη» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Βέβαιος ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομία θα γίνει δεκτή τόσο από το Βερολίνο όσο και από τους δανειστές εμφανίζεται εξάλλου ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Όπως προειδοποιεί δε, αν και δεν αποτελεί επιθυμία του να προχωρήσει σε μονομερή ενέργεια όπως η στάση πληρωμών, αν εξωθηθεί σε αυτήν, δεν πρόκειται να διστάσει. "Κανείς δεν μπορεί να μας αποβάλλει από το ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα έχει σαφή λαϊκή εντολή να απαλλάξει τη χώρα από το μνημόνιο".

Πηγή: ΣΚΑΪ