Log in
A+ A A-

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου: Χρυσό η Στεφανίδη, αργυρό η Κυριακοπούλου στο επι κοντώ

Η 9η Αυγούστου 2018 θα είναι μια μέρα ιστορική για τον ελληνικό στίβο, πιθανώς και ανεπανάληπτη! Η Κατερίνα Στεφανίδη υπερασπίστηκε τον τίτλο της, στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο επί κοντώ με άλμα στα 4,85 μ., αλλά δεν έδωσε μάχη με την Αντζέλικα Σιντόροβα όπως όλοι περίμεναν.

Την μάχη την έδωσε με την εντυπωσιακή Νικόλ Κυριακοπούλου, η οποία έκανε φετινό ατομικό ρεκόρ με 4,80 μέτρα και επέστρεψε στα μετάλλια και το βάθρο, αποδεικνύοντας πόσο μεγάλη αθλήτρια είναι.
Η Ελλάδα είναι η απόλυτη κυρίαρχος στην Ευρώπη στο επί κοντώ γυναικών! Πρώτη και δεύτερη θέση για τις δύο “κυρίες” του επί κοντώ και όλη η χώρα είναι περήφανη γι’ αυτά τα κορίτσια που έκαναν… πλάκα χθες στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Η Στεφανίδη επέλεξε να ξεκινήσει από τα 4,65 μέτρα, πέρασε το ύψος με την πρώτη, άφησε τα 4,70 μ. και είχε δύο πετυχημένα άλματα με την πρώτη στα 4,75 μ. και 4,80 μ., ενώ με την τρίτη προσπάθειά της πέρασε και τα 4,85 μ. για να εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο. Δοκίμασε αργότερα στα 4,96 μέτρα, για να κάνει ρεκόρ αγώνων και πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά είχε τρία αποτυχημένα άλματα.
Η Κυριακοπούλου πέρασε με την πρώτη τα 4,45 μ., με τη δεύτερη τα 4,55 μ. και είχε εύκολα περάσματα στα 4,65 μ., 4,70 μ. και 4,75 μ., πέρασε με τη δεύτερη τα 4,80 μ. και την ίδια ώρα όλες οι υπόλοιπες είχαν μείνει πίσω. Η Χόλι Μπράντσοου έκανε 4,75 μ. και σταμάτησε εκεί και η Αντζέλικα Σιντόροβα έμεινε εκτός βάθρου με 4,70 μ.. Η Ελένη Πόλακ είχε τρία άκυρα άλματα στα 4,30 μέτρα, επηρεασμένη από το άγχος του τελικού και ακυρώθηκε, ωστόσο η συμμετοχή της και μόνο στον τελικό συνιστά τεράστια επιτυχία.